Nimmt Zwei är allt annat än sött som godis

Nimmt Zwei är ett band jag upptäckte när jag kom i kontakt med basisten Dennis Svensson via facebookgruppen Hårdrockens vänner. Det är deras första stora spelning på en festival och med sin skrikigt rosa gitarr fångar frontsångerskan Helena Nagel min uppmärksamhet redan innan första ackordet.

Det känns lite som om ett modernt, men mycket rockigare No Doubt står på scenen framför mig. Bandet har inte bara sitt egna sound utan även sin helt egna stil, Helena ser ut som en rockigare version av Madonna från filmen " Susan var är du", basisten Dennis påminner mig om ett metal head från tiden då metalmusiken precis börjat slå igen och trummisen Robin Wernebrant en rocker direkt från 1970-talet. Lika blandade är deras olika sound som mixas samman till något som nuddar vid high-energy rock, men det finns också något mer där i som jag inte kan sätta fingret på. Tempot är högt som det sig bör när det gäller just high-energy rock och Helenas attityd färgar av sig på låtarna vilket ger dem ett skönt gung. Trummorna håller takten bra och får ett stöd av basen som varierar mellan mjukt dova toner och lite tyngre. Gitarren är dock det som inte riktigt hänger med på samma sätt, senare under vår intervju får jag veta att det inte är bandets orginalgitarrist som spelar med dem, vilket förklarar varför det stundtals brister lite i synkroniseringen av soundet.

Dock är inte ljudet det allra bästa och det påverkar tyvärr musiken, men bandet gör sitt bästa och levererar ändå en riktigt bra show.  De tre originalmedlemmarna funkar bra tillsammans och det märks att de är bekväma med varandra, en liten gnutta av nervositet skiner då och då igenom men det är inget jag lägger någon större vikt vid. Men det märks att de inte är vana vid stora scener för deras närvaro på scenen påminner starkt om hur band uppträder på mindre spelningar, stundtals är det lite stelt. Men där gömmer sig också en energi under ytan och jag hoppas på att få se den komma fram ordentligt nästa spelning bandet har. Men jag låter det passera denna gången då alla börjar någonstans och jag tvivlar starkt på att det finns band som har lyckats se bekväma ut på en större scen första gången de står på en. Med lite mer speltid på större scener och en ärlig chans till att kunna utvecklas musikmässigt så är jag säker på att Nimmt Zwei som absolut inte är lika sött som det tyska godiset Nimm2 kan komma att gå riktigt långt.

Se alla bilder från spelningen här:

SKRIBENT:/FOTOGRAF Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
EVENT: Skogsröjet 2016
ARENA: Bandit
DATUM: 2016-08-05
BÄST:  Deras unika stil
BETYGRB-Betyg-6_10

BANDFAKTA – NIMMT ZWEI

Helena Nagel -Guitar/Vocals
Robin Axén -Guitar
Dennis Svensson – Bass
Robin Wernebratt -Drums
 

Relaterade artiklar