Stanley Hawk ft. Clara – Strength of a Heart

Tidlös melodiös hårdrock i absoluta världsklass.

Annons 

 

Med knivskarp skärpa och extrem precision har multiinstrumentalisten Stanley Hawk mejslat ut sitt förstlingsverk, nämligen singeln Strength of a Heart. Det är inget snack, för detta är melodiös och pompös hårdrock av allra bästa kvalité och detta är riktigt bra – snudd på sensation. Singeln är inspelad i Sverige och delvis i Lombok Indonesien.

Stanley som spelar alla instrument själv och dessutom producerat singeln själv, har överlåtit sången åt sångerskan Clara Olsson, som gör en makalös sånginsats på Strength of a Heart. Med kristallklar skärpa, extrem proffsighet och oerhörd räckvidd för Clara tankarna lite till sångerskan i Heart (Ann Wilson) och sämre förebilder kan man ju ha. Hon berättar med stor inlevelse om styrkan i att aldrig ge upp, att vara stolt och kämpa för det man har.

Där så många andra band i denna genre i dag, faller platt på stereotypa tillintetsägande produktioner och mediokert låtmaterial. Lyckas Stanley Hawk hela vägen med att komponera starkt material och ha en levande och dynamisk produktion med bra tryck och toppa detta med riktig världsklassång. Nu vill jag bara höra mer och väntar med spänning på fler singelsläpp och kanske en framtida fullängsplatta.

BetygRB-Betyg-9_10
Recensent: Tobbe Skogh (tobbe.skogh@rockbladet.se)

Relaterade artiklar