Tesla – Mechanical Resonance

Efter 30 år i branschen så behöver inte Tesla någon närmare presentation. Den 26e augusti släpper de en nyinspelning på deras första platta Mechanical Resonance dock finns en ny låt med som spår nummer 13 och som heter Save that Goodness. Att låten är skriven och producerad av Phil Collen (Def Leppard) gör ju inte låten direkt sämre. Det är en låt som satte sig direkt och det känns som att de har en given hit i den.

Annons 

 

Mechanical Resonance var Teslas första album och skivan släpptes 1986. Nyinspelningen är gjord live och är också ett tack till fansen som funnits med under hela resan. Plattan släpps samtidigt med att Tesla åker ut på en USA-turné och kommer vara förband åt Def Leppard. Det är skillade musiker och det är en hederlig Heavy Metal som absolut är bra. Det är många minnen som går genom huvudet när man hör låtskatten på den här plattan, speciellt spår nummer 4 Comin Atcha, spår nummer 5 Changes och spår nummer 11 Lil’Suzie får minnesbanken att flimra i huvudet och det är bra minnen som kommer fram.

Jeff Keith har en röst som fortfarande låter så där härligt whiskyraspig. Riffen är som det ska vara på en Heavy Metalplatta, de låter lagom skitiga och får igång ett bra gung i kroppen. Plattan är en nostalgitripp för mig och en gång i tiden hade jag den på vinyl.

Medlemmarna tycker att det var kul att få ta sig an låtar som inte spelats på ett bra tag, det blev en påminnelse om den kreativitet som de hade från början och som de vill tillbaka till. Låtarna håller fortfarande och gillar man Tesla så är det här en kultutgåva eftersom den släpps exakt 30 år senare från det första släppet.

Plattan får 7/10 men nostalgitrippen får 10/10
RB-Betyg-7_10

Skribent: Christina Wernersson (Christina.Wernersson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar