VIDEOPREMIÄR: Miss Behaviour – Friendly Fire

En småblåsig sommareftermiddag i augusti träffar jag Miss Behaviour på Waynes Coffee I Norrköping. Vi har bestämt träff för att prata om den nya singeln Friendly Fire som släpptes den 8e augusti 2016. I början av september, närmare bestämt den 2a, kommer albumet Ghostplay.

Annons 

 

 

Idag är Miss Behaviour så pass etablerade att de inte behöver någon närmare presentation, de spelar en melodisk hårdrock som går hem i stugorna både i Sverige och utomlands De har en stor fanbase i Storbritannien, Tyskland och Spanien där de också turnerat mycket. . Bandet kommer från Norrköping och det är där de har sin bas. På tidigare alster har de gjort allting själva, de har haft diskussioner sinsemellan om de skulle fortsätta eller lägga ner eftersom livet gick åt lite olika banor med barn etc. för medlemmarna. De bestämde sig i vilket fall att göra en full satsning och på kommande platta tog de in producenten Patrick Magnusson, han ville tillbaka till att jobba med rockband och tog sig an projektet Ghostplay med Miss Behaviour.

Det var den sista pusselbiten som föll på plats i detta samarbete och de är själva väldigt nöjda med den kommande plattan. Det känns verkligen som att de har mognat och hittat sitt sound nu. Det är betydligt hårdare i soundet men de skitiga gitarriffen ligger som knogjärn och harmonierar väl med sången som får mina synapser i gungning. Om den nya plattan håller samma höga standard som singelsläppet, ja då vill jag ha den i min samling!

Vi pratar om videosläppet av singeln och de berättar hur de filmat den på Husby säteri utanför Söderköping. De fick använda vinden på säteriet så efter att ha kånkat upp omkring 17 förstärkare, PA-system, trummor och alla andra instrument kunde de sätta igång och filma videon. De hittade inga spöken men en beskärd del av döda insekter och damm! Att grabbarna har mycket humor märks under samtalet och de har även gjort en teaser om det kommande albumet som har väldigt mycket humor!

Namnet Ghostplay kommer sig ifrån att de satt och lekte med olika namn i replokalen och de visade sig att den var dubbelbokad så det blev ett spökrep(Ghostplay). Även om alla i bandet har olika musikinfluenser som de blir inspirerade av så säger de själva att det här har varit ett samarbete med alla medlemmar och alla har fått ge och ta på ett sätt som inte funnits tidigare.

 

SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
BAND: Miss Behaviour
AKTUELLA MED: Nya videon till singeln Friendly Fire
SLÄPPS: 2016-08-11
BETYG:
RB-Betyg-8_10

Miss Behaviour Promo 2016

BANDFAKTA – MISS BEHAVIOUR

MEDLEMMAR
Sebastian Roos – Vocals
Erik Heikne – Guitars
Henrik Sproge – Keyboards
Niclas Lindblom – Bass
Magnus Jacobson – Drums

DISKOGRAFI
2006 – Heart of Midwinter
2011 – Last Woman Standing
2014 – Double Agent
2016 – Ghostplay

| HEMSIDA | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY |

Relaterade artiklar