Wacken 2016 Onsdag

Foto: Roger Sahlström

Fullkomligt perfekt hela vägen från Sverige till Wacken. Jag satt i bilen och tittade på den blåa himlen och tänkte för mig själv att detta kommer att bli hur bra som helst.Väl framme i Wacken blev himlen grå och på natten kom regnet.  En tung suck hördes genom campingen och folk började att brottas med att hålla tälten torra. 

Jag ska erkänna att det nog mest är gnäll från min sida. För det vräker inte ner, inte än i alla fall. Man är trots allt på Wacken och det gör att genast försvinner alla missmodiga känslor.

Tills man står inne i leran.  De närmaste dagarna kommer hundratusentals människor att gå omkring inne på området och självklart så bli det gigantiska lerpölar.  Att se människor halka omkring i leran är faktiskt ganska roligt. Allra helst när de har några öl innanför västen.  Ingen har än så länge börjat att bada i lerpölarna. Men känner jag Wackens headbangers rätt så har vi snart det första doppet, sen följer flera på.  Magisk fotostund.

Foto: Roger Sahlström 

Regnet kom och gick hela onsdagen. Humöret började sänkas och man tittade surt på sin öl och allt kändes som om den stora hårdrocksguden lämnat oss. Då plötsligt brackade en orgel loss…

Mambo Kurt är ett fenomen i Tyskland och det går fasiken knappat att förklara honom. Man måste uppleva detta.  Men tänk dig hårdrock i Bossa Nova, Samba eller Polka. Tusentals headbangers som sjunger med och dansar.  Någon måste ta denna snubben till Sverige. Det är så galet dåligt så det blir hädiskt magiskt. 

Torsdag börjar de stora banden kliva på scenerna. Då blir det att njuta till max och det gäller att be till regnguden. För inget regn ska få sabba min nostalkick på Wacken när nästan hela mitt 80-tal ställer sig på scenen.

SKRIBENT/FOTO: Roger Sahlström (roger.sahlstrom@rockbladet.se)
EVENT: Wacken Open Air 2016 (20160804-06)

Följ eventet via vår egna festivalsida WACKEN 2016.

Relaterade artiklar