Hammerfall – Nya singeln “The Sacred Wow”

Hammerfall är idag så pass etablerade att de inte behöver någon närmare presentation. De har sitt eget sound och sin egen berättarröst i texterna. Det finns något episkt berättande i texterna som får tankarna att gå till hjältesagor, mytologiska väsen och gudar, kampen mellan gott och ont. Det påminner om sättet som fantasy-litteraturen är uppbyggd på. En sagovärld där Joacim Cans är siaren som för berättelsen framåt, musikerna är de som bygger upp de olika känslolägena och förstärker prosan som finns i texterna. En Hammerfallplatta är som att få en komprimerad bokserie i musikform vilket absolut har sin charm. Även vuxna behöver sagor för det är genom sagornas värld vi skapar drömmar som ger oss livsmål!

The Sacred Wow är absolut en bra låt, det går inte att missa att det är en låt av Hammerfall för de har alla de elementen som man förväntar sig av deras musik. Det är en stark låt och gitarriffen ligger skönt mot trumgångarna och Joacim Cans röst för in lyssnaren i berättelsen. Den typiska energin som alltid funnits hos Hammerfall är där, det är en refräng som snabbt sätter sig i huvudet och det är en låt som helt klart har odören av Metalsjäl! Låten släpptes 9e september och är det första singelsläppet från den kommande plattan Built to last out on som släpps den 4e november. De ligger idag på skivbolaget Napalm Records.

Att de fortfarande håller ihop som band sedan starten 1993 säger något om den vänskap som finns mellan medlemmarna och de tycker fortfarande att det är lika kul att hålla på som när de startade. Det som ändrats med att erfarenheten kommer är att det finns ett mer planerande i skrivandet av text och musik, de har blivit tryggare i vilka de är och vet hur de vill ha en låt eller platta gjord och erfarenheten gör att man vågar se till att det målet nås.

Om resten av nya plattan fortsätter som singelsläppet the Sacred Wow så känns det som att de återigen lyckats med att skapa en stilbildande platta i samma anda som albumen Glory to the Brave (1997) och Renegade (2000).

I mitten av januari 2017 kommer de att åka ut på en månads turné i Europa, sedan finns det planer som inte är fullständig spikade i dagsläget men vi kommer att kunna se dom på några av festivalerna i sommar, dock kan de just nu inte avslöja vilka!

RB-Betyg-8_10
SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
RECENSION: Första singeln "The Sacred Wow", från kommande skivan "Built To Last"
BAND: Hammerfall
RELEASEDATUM: 2016-09-09

Hammerfall-Band-2016

Relaterade artiklar