Mörkaste Småland 2016 – En storslagen krigsmaskin signerat God Dethroned

För första gången sedan år 2005 får det nederländska bandet God Dethroned frälsa den svenska publiken. Det skulle kunna te sig efterlängtat, men publikens entusiasm för denna extraordinärt musikaliska kvartett är icke på topp. Det kan vara för den tidigare divina interventionen.

Under bandets soundcheck lyckades något ske. Brandlarmet råkade gå av och lyckades befläcka detta anförande. Därav kunde bandet te sig aningen matt på scen och publikens entusiasm reflekterade detta. Åskådarna flockades tyvärr icke i massiva klungor, utan snarare ett fåtal individer som strömmade in lite på och av. Rörelse skedde enbart i frontraden.

Sett till detta lyckades God Dethroned göra det ypperligaste av situationen. Bandet lyckades låta som en massiv kompakt massa och kasta runt en med vacker melodik beblandad med ett ös utan dess like. Men i denna massivitet fick dock inte det som utmärker ensembeln lysa igenom. Ett band som är välkänt för sitt välgjorda gitarrarbete fick, konstigt nog, icke ut den fulla färgen. Trumljudet lyckades överskölja det hela och blir ett praktexempel i dåligt mixade "klickande" dubbelkaggar.

Dock kan detta kompenseras med den fenomenala uppvisningen av bandets extrema musikalitet. Detta uppvisas främst i hur hakan faller av att se frontmannen Henri Sattler i arbetet. Att kunna kombinera såpass komplexa gitarrslingor med en ypperlig insats med sången och belyser starkast bandets framträdande musikalitet.


RB-Betyg-7_10Skribent: Nikita Smirnov
Foto: Jelena Sulce
Lokal: Metropol, Hultsfred
Evenemang: Mörkaste Småland 2016
Datum: 2016-09-23

Relaterade artiklar