Mörkaste Småland 2016 – En tandlös best i Craft

Längtan är stor för ett hatiskt anförande av Sveriges motsvarighet till gamla hederliga Darkthrone. Misantropin i högsta hugg får Craft leda oss in i hatets aggression. Tyvärr blir detta anförande tamt, likt en tandlös best.

Punkiga riff, tvåtakter och arg sång. Det är det som definierar kultikonerna Craft. Med arga och hatiska texter samt låtnamn som I Want to Commit Murder och Fuck the Universe förbereder sig folk för en vandring i den bistra verkligheten.

Tyvärr får publiken stå som frågetecken då det icke lever upp till bandets höga standard. Det finns en slående skillnad mellan att vara romantiskt minimalistiska och minimalistiskt dåliga. Bandet lyckas hamna i den senare kategorin. 

Med gitarrer som knappt står ut och bara blir en del av ett sorl, bidrar till att låtarna blir ett svammel och svåra att urskilja från varandra. Detta bättras icke av att ha en frontman som inte framhäver musikens budskap.

Han hänger över mikrofonstativet och känns väldigt sliten. Detta passar inte den punkiga ethosen bandet har anor ifrån. En hade krävt en aktiv frontman som med psykotisk blick får igång publiken. Men istället lämnas en med en bitter smak av besvikelse.


RB-Betyg-3_10Skribent: Nikita Smirnov
Foto: Jelena Sulce
Lokal: Metropol, Hultsfred
Evenemang: Mörkaste Småland
Datum: 2016-09-23

Relaterade artiklar