Satan Takes A Holiday skriver på för Despotz Records

Satan Takes A Holiday skriver på nytt skivkontrakt med det svenska indie-bolaget Despotz Records.

Annons 

 

Med deras blandning av rock'n'roll, sextiotalets garagerock och sjuttiotalets sväng så ses Satan Takes A Holiday som ett av de bästa livebanden i Sverige. Satan Takes A Holiday var bandet på allas läppar när de släppte den självbetitlade debutplattan sent år 2009. Bara en vecka senare blev de nominerade till Årets Rock på P3 Guld-galan. Singlarna “Missy” och “Heartbreaker” snurrade flitigt på radion. Sedan dess så har de släppt albumen “Who Do You Voodoo” (2012) samt "Animal Man Woman" (2014) och turnérat flera svängar bl.a. tillsammans med Mustasch, Juliette Lewis och Imperial State Electric samt öppnat för KISS på Friends Arena inför 30 000 personer.

"Efter samtal med Despotz Records under det senaste året har det för varje möte känts mer och mer självklart att vi ska jobba ihop. Vi har sedan senaste släppet rekryterat Danne McKenzie till positionen bakom trummorna och spelat in vår starkaste samling låtar hittills som vi med förväntansfull energi vill ta till scenerna. Kreativa lösningar och ett skarpsynt förhållande till branschen idag samt ett tydligt engagemang för sina artisters visioner gör att vi känner oss trygga i att vi med vårt fjärde album ska nå längre och högre tillsammans med Despotz." säger Satan Takes A Holiday. 

Despotz Records är ett svenskt skivbolag och förlag som jobbar med musik inom metal, rock och pop. Företaget grundades i Stockholm 2007 och jobbar idag med artister som Raubtier, Sonic Syndicate, Thundermother, Crucified Barbara, Adna och många fler.

“Det här samarbetet är en del av vår plan att vara en lokal partner här i Stockholm tillsammans med våra artister och erbjuda en väg ut internationellt. Med ett starkt team och ett nätverk inom distribution och PR som spänner över både Europa och Nordamerika (fysiskt och digitalt) så ser vi oss som ett mer personligt alternativ till anonyma storbolag. Satan Takes A Holiday delar vår vision och har en gedigen CV bakom sig och det ska bli riktigt jävla kul att få arbeta tillsammans. Vi har redan haft flera givande kreativa samtal och vi ser fram emot en spännande framtid. Det är en ära för oss att hälsa dem välkomna till Despotz-familjen.” skriver Carl-Marcus Gidlöf, medgrundare och partner Despotz Records AB.

BANDFAKTA – SATAN TAKES A HOLIDAY

MEDLEMMAR
Fred Burman – gitarr och sång
Johannes Lindsjöö – bas
Danne McKenzie – trummor

| HEMSIDA | FACEBOOK | DESPOTZ RECORDS |

Kommande livedatum 

23 sept. Bongo Bar – Jönköping (SE)
24 sept. Templet – Kongens Lyngby (DK)
11 okt. Gong – Turku (Fi)
12 okt. Lutakko – Jyvaskyla (Fi)
13 okt. TAVASTIA, Helsingfors (Fi)

satan-takes-a-holiday-promo-2016

Relaterade artiklar