Spännande 70 tals hårdrocksduo turnerar ihop i höst.

Neon Rose har fått titeln — Sveriges första hårdrocks band. Och i många betraktares ögon även ansetts som ett av dom bästa från Sverige. Inspirerade av band som Deep Purple & Led Zeppelin gjorde de hårdrock på engelska, något som de då var så gott som ensamma om i Sverige på den tiden.

Vad som däremot är ett obestridligt faktum, är att bandet tar mycket långa "pauser", men samtidigt vägrar att dö !
Med början 1972 till Januari 1976, gjordes tre LP skivor som alla har fått mycket beröm, och sålde bra. Nu arbetar bandet på nytt material & den efterlängtade fullängdaren!

Efter en väldigt lång bortavaro är de nu tillbaks med följande line-up: Piero Mengarelli (gitarr och sång), Peter Lundgren (trummor), Mikael Dahlin (gitarr och sång) samt Fille Lindström (bas och sång). Neon Rose drog fullt hus när de spelade på Debaser tidigt i år. En väldigt lyckad spelning på Sweden Rock Festival i somras följs nu upp av ett fåtal spelningar under hösten.

Med på turnén följer ett annat intressant band. – Revelations (bildat hösten 2012), som låter som banden gjorde på 70 talet, inspirerat av band som Black Sabbath, Thin Lizzy, Deep Purple och tidiga Iron Maiden.

Bandet har turnerat ett par svängar i Sverige med just Iron Maidens orginalsångare (första Maidensångaren på skiva) Paul Di’Anno. 2014 avslutades turnén med en spelning på Getaway Rock Festival. En turné med Chris ”Mean Man” Holmes (ex. W.A.S.P.) i januari i år följs upp av ett efterlängtat fullängdarsläpp under hösten. Tidigare finns en 4spårs Ep och en 2 spårssingel. Till singeln ”Grip of Darkness” spelades också en musikvideo in och låten spelades på ett par radiostationer i Kalifornien, vilket genererade ett uppsving för bandet.

Fredag 30Sept Bomber Bar, Motala

Lördag 1 Okt Biff Grill & Bar, Eskilstuna

(Lördag 12 Nov – ej bekräftat Club Dedication, Kalmar)

13580416_10153720021107129_1997554668662355671_o

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar