The Hawkins turnerar i Ryssland: “Russian Tour 2016” – 10 städer på 10 dagar!

The Hawkins ger sig ut på en tiodagars odyssé med över 320 mil på ryska novembervägar och avverkar 10 spelningar i 10 städer på lika många dagar.

Start den 11/11 i Ekaterinburg och vidare genom sju andra ryska städer för avslutning i Moskva och St Petersburg en dryg vecka senare. Att säga att bandet är spelsugna är ingen överdrift.

Denna Rysslandsturné ser vi jättemycket fram emot, säger Johannes Carlsson, sångare och gitarrist i The Hawkins.

Eftersom ingen av oss någonsin varit i landet tidigare så ska det bli en intressant resa och sjukt kul!

the_hawkins_band1

Det är första gången vi turnerar utomlands i över en vecka, med spelning varje dag i stad efter stad. Det är verkligen en del av pojkdrömmen att få åka ut på en "riktig", stor turné, säger Albin Grill trummor.

Har hört från diverse rockkollegor att Ryssland, likt Tyskland, ska ha ett gediget intresse för livemusik. Ska bli spännande att uppleva det!

Den här turnén är något i hästväg, säger Patrik Ekelöf, pekelof management. Tio dagar non-stop med spelningar precis varenda dag och över 200 mil på ryska novembervägar – rockdrömmen på hjul!

Det är galet mycket på gång för killarna i bandet just nu och allt pekar uppåt. Den här Rysslandturnén, andra spelningar framöver som vi inte kan släppa riktigt än, och inte minst det faktum att fullängdsdebuten är inspelad och klar sånär som på mixning och mastring.

KOLLA IN TURNÉ-RUTTEN!!

The Hawkins har en färdiginspelad fullängdsdebut på elva låtar och just nu är förhandlingar igång med skivbolag.

De nya låtarna är otroligt bra och även de till viss del bjuder på ett nytt, och kanske lite rakare sound, så går det inte att ta miste på att det är The Hawkins. Det är ingen slump att det finns intresse och kontraktsförlag från bolag i såväl Sverige som utlandet.

2016 är året då bandet lyfter med spelningar på bland annat Peace & Love och Metallsvenskan och 2017 kommer att bli året då det tar fart ordentligt vad gäller spridandet av denna musikaliska fågelflunsa.

Vi kommer medvetet att ligga lågt framöver med spelningar i Sverige under vintern, för att ladda inför nästa år och lägga över fokus alltmer på utlandet. Det finns långt gångna planer på att följa upp Ryssland med spelningar i t ex Tyskland och Baltländerna.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)
BAND: The Hawkins
AKTUELLA MED: Rysslands-turné i november

the-hawkins-ryssland-2016

BANDFAKTA – THE HAWKINS

The Hawkins levererar energisk rock som blåser allt och alla av scenen! De har  spelat på att från de små klubbarna runtom i landet till på festivaler som Sweden Rock, Metallsvenskan och Peace and Love.

Musiken har rötterna i 60- och 70-talet, med en energi och ett tempo som får de gamla ikonerna i Led Zeppelin och Deep Purple att väja undan med rollatorerna, och yngre band som Hardcore Superstar och Backyard Babies att känna flåset i nacken.

Fullängdsdebuten är inspelad och låtmaterialet är lika energiskt som tidigare och bär den omisskänliga The Hawkins-prägeln. Du kommer att höra mycket om denna kvartett framöver.

| FACEBOOK |

The Hawkins har sitt ursprung och sin bas i Arboga och har spelat ihop sedan tonåren. De har avverkat över 100 spelningar tillsammans. Detta ger dem en otrolig rutin som märks av när de spelar live. De har spelat förband till grupper som Lillasyster, Hardcore Superstar, Hank of Sweden, Heavy Tiger och Wolf för att nämna några. Finns inte en arrangör som inte velat ha tillbaka dem.

BANDMEDLEMMAR:
Johannes Carlsson: sång + leadgitarr
Mikael Thunborg: gitarr
Albin Grill: trummor
Martin Larsson: bas

Relaterade artiklar