The Snuff skakar om Club Asylum

Innan kvällens spelning får jag veta att THE SNUFF är ett av de tyngre banden som bokats till onsdagens återkommande kvällsnöjen på Club Asylum, ett drag som visar sig vara mer än smart. Bandets soundcheck lovar storverk och jag är redan då förlorad i den hårda melodin.

När bandet kliver på scen är det som att en dödlig armé gjort sig redo för att inta Anchor denna onsdagskväll. Målade med svart krigsmålning ser det ut som de precis klivit upp från frontens diken och gitarristen Michal Scheiners vita, lysande ögon bidrar till effekten. Direkt när bandet ställer sig på scenen drar tyngden i de melodiska slingorna mig närmare och sångaren Marek Kucera har den där underbara sortens röst som utan att skära sig kan växla från ren sång till growl. Rösten har ”det” som gör att den gifter sig fint med precis varenda not och hans energiska scenspråk med livfulla gester som tar över hela kroppen anpassas bra efter huruvida det är moll eller dur han sjunger i. Tomas Kucera på gitarr och backupsång tillsammans med Michal intar snabbt frontpositionen och blicken växlar regelbundet mellan dem och Marek. I bakgrunden finns den talangfulla Matyas Verner på trummor, när bandet försvinner från scenen och lämnar honom ensam kvar för ett eget solo finns det nog ingen som efter bara några sekunder undrar varför. Varje nedslag med trumpinnarna innehåller en inlevelse jag sällan har skådat och tyngden ökar sin vikt i takt med att Ljen Ayen följer dit Matyas leder honom.

The Snuff är ett band som har precis allt från inlevelse till talande kroppspråk och tempot i låtarna växlar flytande mellan tyngre och lite lugnare. Utan att för den delen tappa sin tyngd, growlet är rent och lagda på precis rätt ställen. När Marek, Tomas och Michal synkroniserat lever sig in i musik med upphopp och nedfall likt en general och hans officerare finns det inget annat att göra än att ge efter och följa med. Trots den extremt tråkiga publik som av någon konstig anledning tycker uteserveringen är bättre att befinna sig på fortsätter bandet att kämpa för att få med publiken. De som är där för att se banden uppträda följer med och det är inte bara en gång jag vänder mig mot mitt sällskap för att berätta hur bra jag tycker bandet är. Ett bra band som verkligen brinner för musiken levererar till fullo oavsett hur oengagerad publiken är och det är vad The Snuff gör också.

På ett utomordentligt proffsigt sätt intar de scenen och gör den till sin genom att leva sig in i musiken och bara släppa in de som verkligen kan känna den. Efter att ha njutit till fullo av dessa musikaliska geniers framfart under alldeles för kort tid vet jag att detta är ett band jag kommer se uppträda igen, vare sig det är i Sverige eller i Polen.

Efter spelningens slut blir jag inte förvånad när deras vän berättar för mig att de spelat på Woodstock Festival Poland i Polen på en scen som endast kan liknas vid Festival StageSweden Rock Festival.

The Snuff är utan tvekan ett namn att lägga på minnet, för jag tror snart att vi kommer kunna bevittna en större spelning inom kort.

RB-Betyg-10_10SKRIBENT/FOTOGRAF: : Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
EVENT: The Snuff på Club Asylum
ARENA: Club Asylum/Pub Anchor
DATUM: 2016-09-21
BÄST:  Precis allt

 

BANDFAKTA- THE SNUFF

Marek Kučera  – Vocals
Tomáš Kučera – Guitars/back vocals
Michal Scheiner – Guitars/ back vocals
Ijen Ayen – Bass
Matyáš Verner – Drums

DISCOGRAPHY

Requiem For Me – 2010
LOTUS- 2014

| HEMSIDA | FACEBOOK | YOUTUBE | INSTAGRAM |

 

 

 

Relaterade artiklar