Truckfighters V – långa låtar och hög fuzzdist

Calm Before The Storm
För mig är det helt naturligt att ett band väljer att skriva om vissa händelser. I det här fallet valde Truckfighters att skriva om det som hände Lisa Holm. Musik är konst och bra konst är sådan som berör, om det så är positiva eller negativa känslor, ibland gör det till och med ont men man kan inte låta sig självcensurera på grund av att nån kanske kommer ta illa upp. Ponera att det var John Hron låten och videon handlade om. En ung pojke som blev torterad och misshandlad till döds av nazister. Hade reaktionen varit lika stor då? Ja, videon är mörk och hemsk men det är det som hända Lisa också. Det som förvånar mig mest i denna debatt är nog påståendet att bandet gör det enbart för att tjäna pengar på Lisas död. Sicken dubbelmoral i mitt tycke. I flera månader spottade kvällstidningarna ur sig sensationsrubriker för att tjäna pengar och nu gör dom det igen genom att skriva om musikvideon. Detta är det väldigt tyst om. Jag tycker det talar lite om hur musikbranchen ses också. Ett band kan inte göra någonting för konstens skull utan det är för profit.
Nog om detta.

Annons 

 

'V' är titeln på nya albumet och för er som hängt med i skolan så förstår ni säkert att det är deras femte album. Stilmässigt så fortsätter albumet i samma stuk som förra plattan Universe. Lite för likt i mitt tycke. Riffen är feta men låter torra och oinspirerade. Låtarna är långa, alla över 6 minuter. Kombinationen gör att det blir lite segt. Truckfighters är ett otroligt bra liveband och det vore kul om de kunnat ta med den energi de har live in i studion.

Produktionen är dov och fuzzdisten är onödigt hög, det blir en tung brusande matta av gitarrer och bas. Missförstå mig inte nu, jag ÄLSKAR stoner metal och mycket dist men det kan bli för mycket av det goda. Sången ligger lågt mixad och det blir inte bättre av att Ozo ibland mumlar fram sången.

Trots allt negativt så är det inget dåligt album, bara lite trött. Några av höjdpunkterna är trummisen El Danno som gör ett bra jobb bakom trumsetet. Refrängen i Fiend är smått episk och är en av de bättre låtarna. Storyline är härligt mjuk och lågmäld, skön kvällslyssning. Dangos gitarrsolon låter som dom är spelade på ett 8-bit Nintendo. Mycket intressant ton han har fått till.
Bästa låten är Calm Before The Storm, texten berör oerhört och riffen är riktigt bra, de starkaste på albumet. Sämst är Hawkshaw. Det är nånting med refrängen som inte låter helt rätt.

SKRIBENT: David "Putte" Berglind (thezeeall@gmail.com)
ARTIST: Truckfighters
ALBUM: V
SKIVBOLAG: Century Medi
RELEASEDATUM: 2016-09-30
BÄSTA LÅT: Calm Before The Storm
BETYG: RB-Betyg-6_10

Truckfighters-V

BANDFAKTA
Ozo – Bass & Vocals
Dango – Guitar
El Danno – Drums

HEMSIDA FACEBOOK
 

Relaterade artiklar