Alter Bridge – The Last Hero (Albumrecension)

Med Alter Bridge femte album, The Last Hero, är tanken bättre än utförandet. Ivriga fans har väntat på nytt material sedan det briljanta albumet Fortress som utkom 2013. Med ena foten i okänd mark, och andra foten i vad vi lärt oss att gilla med bandet, förvirrar detta album mer än det förtrollar.

Annons 

 

Florida-kvartetten blandar arena-rock vänliga refränger samtidigt som bandet har ett mycket mörkare sound än många andra band inom samma genre. Siktar man mot stjärnorna kan man i värsta fall hamna i trädtopparna, och det är just det Alter Bridge gör – och de fastnar där. Allt är en bombastisk röra av att vilja för mycket och att fumlande röra sig i outforskat territorium, med en ny touch av ett sociopolitiskt tema som inte direkt fungerar som handen i handsken. Falsetto-undret Myles Kennedy och gitarrvirtuosen Mark Tremonti har oräkneliga gånger visat upp sin sångskrivar-förmåga, men med nasalt sång och återanvända riff känns The Last Hero som all tänkbar potential kastas bort och bandet snubblar på mållinjen. 

 

RB-Betyg-6_10SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
BAND: Alter Bridge
ALBUM: The Last Hero
RELEASEDATUM: 2016-10-07
SKIVBOLAG: Napalm Records

LÅTLISTA – THE LAST HERO

 1. Show Me a Leader
 2. The Writing on the Wall
 3. The Other Side
 4. My Champion
 5. Poison in Your Veins
 6. Cradle to the Grave
 7. Losing Patience
 8. This Side of Fate
 9. You Will Be Remembered
 10. Crows on a Wire 
 11. Twilight 
 12. Island of Fools 
 13. 13. The Last Hero

BANDFAKTA – ALTER BRIDGE

MEDLEMMAR

Myles Kennedy – lead vocals, rhythm and lead guitar
Mark Tremonti – lead and rhythm guitar, backing vocals
Brian Marshall – bass guitar
Scott Phillips – drums, percussion

DISCOGRAPHY

One Day Remains (2004)
Blackbird (2007)
AB III (2010)
Fortress (2013)
The Last Hero (2016)

Relaterade artiklar