Dark Tranquillity spelar i Stockholm och Göteborg

Det melodiösa death metal-bandet Dark Tranquillity från Göteborg är klara för spelningar i Stockholm och sin hemstad i vår.

Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla.

Dark Tranquillity skivdebuterade 1993 med "Skydancer" och har sedan släppt klassiska plattor som "The Gallery" och "Haven". 4 november släpps den nya plattan "Atoma" och den följs av en lång USA-turné. I maj är det alltså dags att se dem hemma i Sverige.
 
3 maj: Stockholm, Fryshuset Klubben
6 maj: Göteborg, Trädgårn
 
Biljetter till konserterna släpps tisdag 25 oktober 10.00 på http://burl.nu/pre.

Relaterade artiklar