Emmure & After The Burial m.fl. till Sverige! Två kvällar, fem band.

2017 startar på hårdast tänkbara sätt. Fem av de mest intressanta metalcore-akterna kommer till Sticky Fingers i Göteborg den 4 februari och Fryshuset i Stockholm den 5 februari 2017. Emmure, After The Burial, Fit For A King, Oceans Ate Alaska och Loathe på samma kväll. Kan det bli bättre?

Emmure är metalcore/deathcore-giganterna från Connecticut (men nu baserade i New York) vars status inom scenen är enorm. Med en mix av metalcore, deathcore, nu metal och alternative metal har bandet varit ett namn att räkna med sedan debuten ”Goodbye to the Gallows” från 2007. Med låtar som ”Solar Flare Homicide”, ”Demons With Ryu”, ”Protoman” och ”Nemesis” har fyrmannabandet idag nått stjärnstatus, mycket tack vare den karismatiske sångaren Frankie Palmieri som leder bandet.

Minnesota-hjältarna After The Burial leds av Trend Hafdahl och har varit starkt bidragande till utvecklingen av djent-genren genom åren. Progressiv metal när den är som hårdast har presenterats i albumform av After The Burial fem gånger sedan debuten ”Forging a Future Self” från 2006. I år, 10 år efter debuten, kom senaste skivan ”Dig Deep” som nådde förstaplatsen både på Indielistan och även Rocklistan i USA. Det är också det första albumet som släppts efter gitarristen Justin Lowes tragiska bortgång i juli 2015.

Som om inte det vore nog så följer corefavoriterna Fit For A King, Oceans Ate Alaska och Loathe med till Sverige för två stenhårda kvällar. Kan det vara så att nästa års hårdaste dagar blir redan 4 + 5 februari?

Datum 2017

4.2 – Göteborg, Sticky Fingers
5.2 – Stockholm, Fryshuset

Relaterade artiklar