Entombed A.D & Frantic Amber – The Crypt 30/9 2016

Ibland får man sådana där kvällar som ger en lyckorus och kvällen på The Crypt i Linköping var en sådan för mig när jag fick se Frantic Amber och Entombed A.D. Throne Heracy spelade också men tyvärr var jag inte på plats förrän Frantic Amber klev på scenen. Det kändes skönt att stå i publikvimlet igen efter ett uppehåll från det livet. Det var en skön publik på plats, bra stämning och jävligt bra ös, helt enkelt en toppenkväll all in the name of rock!

Annons 

 

Frantic Amber har sedan starten 2010 verkligen växt ihop och de blir bara bättre och bättre. För egen del var det 3:e gången jag såg dom live och nu känns det verkligen som de växt sig starka som band, de är självsäkra på scenen och bjuder på riktigt bra ös.

Elisabeth Andrews är den som leder oss in i giget, hon har ett scenspråk som en vild Miss Vampira och det är som att man bara väntar på att huggtänderna ska komma fram när hon exploderar i growlet. Det är en melodiös Death Metal de bjuder på och de får publiken att skandera deras bandnamn flera gånger. Publiken är tänd och det är bara att åka med. Det är mörkt, svettigt och intimt. Men nog kan det här bandet aspirera på titeln om att ha Sveriges hårdaste rockbrudar!

Mellansnacket ligger bra och de får publiken att tända och vara med. Elisabeth har en guldstrupe som får ståpälsen att gå från tårna till hårfästet. Gitarristerna är skickliga och de bjuder på sköna riff och solon. Trummorna får helhetsbilden att djupna och basen ligger skönt på i ljudväggen. Det syns att de har jävligt kul på scenen och den glädjen smittar av sig på publiken. Och när de här brudarna headbangar så kan man inte låta bli att göra annat än luta sig tillbaka och njuta av giget de bjuder på. Tyvärr var det tajta tider så encore som publiken ville ha fanns inte tidsmässigt annars är jag övertygad om att de gärna fortsatt spela ett bra tag till!

Efter en stark uppvärmning av Frantic Amber äntrar Entombed A.D scenen och det är ett band som inte behöver någon närmare presentation. Det var många bandtishor med deras logga på så fansen var på plats. Publiken är med från första stunden, händerna går i luften, det headbangas och till och med ett tappert försök till en Mosh Pit görs. De röjer loss bra på scenen och det är ett sådant där perfekt gig när energin strömmar från bandet till publiken fram och tillbaka. Publiken skanderar Entombed mellan låtarna. Mellansnacket har mycket humor så det är bara att le åt de galna upptågen de bjuder på.

Basen får hjärtat att pumpa, gitarrerna ger gåshud och trumgången får hjärnsynapserna att gå bärsärkagång, över denna bastanta ljudvägg ligger sången som är grym. Det är helt enkelt musik man blir lycklig av. Trummisen Olle fyller år och det blir en allsång för att fira födelsedagsbarnet.

Entombed A.D får 10/10 för denna kväll var det en perfekt eargasm och ett gig som kommer att stanna länge i mitt hjärta och själ, det var en av de bättre spelningarna som jag sett med dom.

Bildgalleri – Entombed A.D (Stockholm)

Recensent: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
Fotograf: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)

Relaterade artiklar