Imperial State Electric och Bombus, Arbis 22e oktober.

Det här var en bra kväll på anrika Arbis i Norrköping. Det var Skrikhult Productions som anordnade kvällen. Det här är två band som inte behöver någon större presentation för hårdrockspubliken, båda banden har en fanbase både i Sverige och utomlands.

Annons 

 

Först ut var Bombus från Göteborg. När det är dags att gå på hörs en pampig ouvertyr och rökmaskinerna går på högvarv och där står de. De har satt ribban för kvällen och det är bara att åka med på resan de bjuder på. Det är en hård ljudvägg som vi går in på och sången förhöjer hela frenesin som deras musik har. Även om det är hårt så är det samtidigt väldigt melodiöst. Sången har det där whiskyraspet som jag själv är väldigt svag för.

De är samspelta på scenen och de har ett bra samspel. Det bjuds på skitiga riff och en trumgång som styr det hela. De har inte speciellt mycket mellansnack men det stör inte, de kör på och det är en bra energi som strömmar mellan publik och scen. En hel del tishor med loggan på syns. Publiken är med, det klappas i händerna och sjungs med.

Deras avslutning är minst lika pampig som början, de står samspelta med instrumenten i luften och tackar publiken.

BETYG : RB-Betyg-8_10

Kvällen fortsätter med Imperial State Electric. De inleder med ett trumsolo för att sedan ta in gitarrer och bas och sedan röjs det fullt ut. ISE spelar en klassisk hårdrock och det går hem. Det är många tishor med deras logga på och de har publiken med sig från första stund.

Nicke Andersson har en skön sångröst som harmonierar väl ihop med ljudväggen och han backas upp i sången av de andra. Det är en skön harmoni och det märks att de gillar att stå på scenen. Energin strömmar från scenen till publiken. Det dansas, sjungs med och klappas i händerna.

De kör både gamla och nya låtar så det är bara att åka med! Det har fyllts på med folk så det ligger en svettig och intim stämning över lokalen. På scenen ger de verkligen allt och svetten lackar om dom. Golvet gungar och taket lyfter av den härliga energin som bildats.

Att de är samspelta är det ingen som kan ta miste på, de har kul och det gör att det blir spännande att titta på från publikhåll. Det här är ett riktigt bra liveband som verkligen bjuder på en bra show. Personligen tycker jag att deras senaste platta All through the night är deras starkaste och när titelspåret från plattan spelas är det en tänd publik som sjunger med.

BETYG : RB-Betyg-8_10


SKRIBENT: Christina Wernersson(christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Roger Johansson (roger.johansson@rockbladet.se)
KONSERT: Imperial state electric & Bombus
ARENA: Arbis / Norrköping
DATUM: 2016-10-22

Relaterade artiklar