KONSERTFOTO: Kvelertak – Tid för Ulvetid

Med ljuv men tung musik och till lukten av litervis med svett så fick Malmö besök den 23e Oktober av norska bandet Kvelertak för första gången sen de spelade live på Malmöfestivalen 2013.

Annons 

 

Supportbanden The Dogs och Dead Lord hade precis gjort en rivande bra spelning vars och gick av scenen. Plötsligt så mörknade det, och det enda du kunde se var några siluetter påväg upp på scenen för och ta upp sina instrument. Men det saknades en siluett, tillslut såg man något lysande påväg upp mot scenen, en hårig man med bar överkropp och en lysande uggla till hatt ställde sig på scenen, Kvelertak hade ankommit.

Kvällen började med första låten på deras senaste platta "Nattesferd", "Dendrofil for Yggdrasil" och gav alla i bandet en anledning till att utsöndra svett. Bandet är ju kända för att låna inspirationer från Black metal vilket man kan höra i låtarna "Ulvetid", "Mjød" och "Berserkr". Men även en blandning av hardcore som man kan höra i "Månelyst" och på så sätt blev kvällen perfekt för många nöjda lyssnare. Med enorm energi och med pannor och kropp fullt av rinnande svett men även med varsitt stort leende på läpparna när de såg bemötandet de fick av publiken, gav Kvelertak definitivt en av sina bästa spelningar. Favoritlåtarna för kvällen är svåra att peka ut imed varje låt gjorde sitt i setet, men "1985", "Mjød" och "Offernatt" stod definitivt utanför mängden. Och "Blodtørst" satt precis där den skulle!

SE HELA BILDSERIEN – KVELERTAK 

SE HELA BILDSERIEN – THE DOGS 

SE HELA BILDSERIEN – DEAD LORD 

SKRIBENT & FOTO: Marcus Nimbratt (marcus.nimbratt@rockbladet.se)
KONSERT: KVELERTAK (Support: Dead Lord, The Dogs)
DATUM: 2016-10-23
PLATS: KB (Malmö)

Relaterade artiklar