Sum 41 och en rehabiliterad Deryck Whibley till Sverige i mars!

Ikoniska Sum 41 behöver ingen närmare presentation. Som ett av 00-talets största rock/punk-band är man nu aktuella med sitt första album på fem år: ”13 Voices”. Albumet släpptes i fredags och har mötts av positiva recensioner och lovord. Vi är nu extremt stolta över att få välkomna Sum 41 tillbaks till Sverige igen för en konsert på Fryshuset den 15 mars!

Annons 

 

Med monsterhits som ”In Too Deep”, ”Fat Lip” och ”Still Waiting” är kanadensiska Sum 41 pionjärer med sin pop punk/alternativa rock – som många andra band sedan inspirerats av. Bandet har sålt Platina många gånger om och har varit ett av de band som aldrig tappat sin enorma fanbase som man byggt upp genom åren.

Men det är inte utan hinder på vägen som bandet kommit dit de är idag, framför allt för sångaren, gitarristen och producenten Deryck Whibley – som var nära att förlora sitt liv pga. sitt destruktiva leverne.

Efter flera år av fester och alkohol – där Whibley oftast var mer onykter än nykter – så sa kroppen till slut ifrån. Han hamnade på akuten i Los Angeles och fick där kämpa för sitt liv. På grund av neuropati, muskelatrofi och tung medicinering förlorade han all sin motorik och kunde inte längre gå. Han fick lära sig att göra allt från början igen: gå, spela gitarr och överhuvudtaget fungera som människa igen.

Whibley gick på rehabilitering samtidigt som han spenderade mycket tid hemma med att kolla på filmer, med ljudet avstängt. Han skapade gitarriff som soundtrack till filmer av Tim Burton och Quentin Tarantino. Hans ”hard-score punk” som han kallade det innebar att hela gamla bandet snart var samlade igen (inklusive originalgitarristen Dave Brownsound som återvände till bandet), hemma hos Whibley – och de började skapa musik tillsammans för första gången på flera år.

Resultatet av det är det nya albumet ”13 Voices” som är en av bandets allra starkaste och mest omtyckta skivor, ända sedan starten och debutalbumet ”All Killer, No Filler” från 2001.

Vi längtar nu efter att få se en återhämtad och hungrig Deryck Whibley i Sverige igen – i ett av vår tids mest omtyckta band: Sum 41. Ses den 15 mars!

Datum 2017

15.3 – Stockholm, Fryshuset

Biljetter

Biljetterna släpps fredag 14 oktober via LiveNation.se

Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift säljs via www.LiveNation.se, www.Ticketmaster.se / 077-170 70 70 samt Ticketmaster-ombud. Ingen försäljning via ATG-ombud.

Relaterade artiklar