Alter Bridge skapade magi på Globen Annexet

I fredags intog det Orlando-baserade hårdrocksbandet Alter Bridge Globen Annexets scen. Inför en välfylld arena visade Myles och de andra grabbarna varför de är ett riktigt grymt bra liveband. Låtlistan är en gedigen balans mellan bandets samtliga fem album, i princip perfekt kombination mellan högoktanig hårt riffande låtar till finkänslig, smått magisk och finstämd sång. En angenäm afton för alla hårdrocksälskande fans.

Annons 

 

Alter Bridge är just nu ute på en stor Europa-turné för att supporta deras nya album The Last Hero, en skiva som inte fått lika stora lovord som det föregående alstret Fortress. De inledde setet i ett ruskigt tempo. Poison In Your Veins från nya plattan och Addicted To Pain fullkomligt pulvriserade arenan, hög adrenalinfaktor. Jag har alltid gillat kvartettens hårda och tunga musik på skiva, men när jag ser dem live, ja då älskar jag det ännu mer. Ett ursinnigt bra och tight band som verkligen vet hur man ska få hårdrock att låta riktigt bra live. Ljudet för kvällen var riktigt bra, framför allt om man stod mitt i arenan.

Myles Kennedy har enligt mig en fantastiskt bra röst och framför allt i Alter Bridge-formatet. Där kommer hans unika stämma fram med sin fulla potential, med en briljant dynamik mellan det hårda och punchiga till den finstämda och melodiösa stilen. Ghost Of Days Gone By är ett mycket bra exempel på detta.

När det kommer till ballader så har Alter Bridge några riktiga klassiker, dels Broken Wings från deras debutalbum One Day Remains och så klart Watch Over You, som Myles framförde helt solo tillsammans med sin akustiska gitarr och en enorm allsångskör från hela publiken. Mer magiskt än så blir det inte. Ytterligare ett exempel där magin var maximal var under den smått doomiga och kraftfulla låten Blackbird.

Det ordinarie setet avslutades med en av deras tidiga hits Open Your Eyes, publiken är med på noterna och sjunger med, det är ju så här arenarock ska upplevas.

Under kvällen bjöd bandet på totalt fyra låtar från nya albumet och där The Last Hero premiärspelades live för första gången. Den storslagna Show Me A Leader blev kvällens nästsista låt, det blev en rejält häftig inramning tillsammans med den avslutande låten Rise Today.

Alter Bridge har formeln och kvalitén i sin musik för att kunna erövra hela världen som ett av de bästa livebanden, de visar det verkligen den här novemberkvällen i Stockholm. Det bästa låtarna för mig den här kvällen bli Poison In Your Veins, Blackbird och Watch Over You. Kan inte annat än att rekommendera alla hårdrocksälskare att kolla in det här bandet nästa gång de kommer till Sverige.

BETYG : RB-Betyg-8_10
SKRIBENT/FOTOGRAF: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
KONSERT: Alter Bridge
ARENA: Globen Annexet / Stockholm
PUBLIK: ca 2600 personer
DATUM: 2016-11-18
BÄSTA LÅTEN: Poison In Your Veins, Blackbird och Watch Over You
 

LÅTLISTA – ALTER BRIDGE

Relaterade artiklar