Ghost intar Hovet med The Popestar Tour 2017

Att Ghost är ett av Sveriges allra största band råder det ingen tvivel om. Bandet älskas av fans, har hyllats av kritiker och plockat hem pris efter pris – bland annat två svenska Grammisar och en amerikansk Grammy. Nu är det mytomspunna bandet aktuella med EP:n "Popestar" och har precis avslutat den nordamerikanska delen av "The Popestar Tour" – som till våren kommer till Europa! Spelningen på hemmaplan blir fredag den 28 april på Hovet i Stockholm! Special guest för kvällen blir inga mindre än Kvelertak.

Lika mytomspunna som populära är svenska Ghost ett världsband utan dess like. Det mystiska metalbandet med Papa Emeritus III i täten bildades på hemlig ort 2008 och har sedan dess släppt album i form av ”Opus Eponymous” (2010), ”Infestissumam” (2013) och ”Meliora” (2015) – som nyss sålt platina i Sverige. "If You Have Ghost" (2013) var första EP:n och i september i år kom EP nummer två: "Popestar". Enligt en Nameless Ghoul blir nästa album "mycket mörkare" än "Meliora". Ett släpp som hela världen längtar efter!

Ghosts mystik blir tätare i takt med att bandet tar över mer och mer av världen; både på den ”mörka sidan” och i vårt jordliga universum där man redan delat scen med Iron Maiden, Metallica, Alice In Chains och Foo Fighters samt spelat för fulla hus på de största festivalerna och scenerna världen över.

Hyllade. Älskade. Hemliga. Ghost framgångssaga omges av rökelse och mystik – men grundas i en musik som är helt unik och som har trollbundit fans i världens alla hörn. Vi är nu extremt stolta över att få välkomna Ghost "hem” igen. Vi ses på Hovet i vår!

Datum

28.4 – Hovet, Stockholm

Relaterade artiklar