In Flames, Running Wild med flera till Sweden Rock!

Idag släpps de limiterade versionerna av 3- och 4-dagarsbiljetterna till Sweden Rock Festival 2017. Utöver Aerosmith, som utannonserades i förra veckan, presenterar vi idag dessutom ytterligare 10 akter som kommer att spela på nästa års festival!

Annons 

 

Få kunde nog för 20 år sedan ana att ett band från Göteborg som kombinerade death metal med 80-tals-heavy metal skulle komma att fylla arenor världen över, men det är precis vad In Flames gör idag. För ett par veckor sedan släppte de nya albumet ”Battles” och 2017 blir Sweden Rock Festival den enda svenska festival de spelar på!

Running Wild har tillhört världseliten inom heavy metal sedan de slog igenom med albumet ”Under Jolly Roger” 1987, men de har alltid varit sparsmakade med liveframträdanden. I Tyskland har de headlinat världens största metalfestival Wacken Open Air två gånger på senare tid, men i Sverige har de inte varit på 17 år. I sommar är det dock äntligen dags, då Rolf Kasparek och hans mannar styr skutan mot Sölvesborg!

 

Samtliga klara band hittills:

Aerosmith (avskedsturné, enda konserten i Sverige)
In Flames (enda festivalspelningen i Sverige)
Running Wild (enda konserten i Skandinavien)
Clutch (enda konserten i Sverige)
Gotthard (25-årsjubileumsshow)
Venom (enda konserten i Sverige)
Rhapsody (20-årsjubileumsåterförening/avskedskonsert)
Black Star Riders
Candlemass (30-årsjubileum för albumet “Nightfall”)
Y&T
Metal Church

Totalt kommer 80 band att spela på Sweden Rock Festival den 7-10 juni 2017. Fler akter utannonseras i takt med att de blir bekräftade.

För biljetter och mer info, besök www.swedenrock.com.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

Relaterade artiklar