Köttgrottorna hyllar Guld-Lars på nya EP:n

33 år sedan de startade kör punkbandet Köttgrottorna vidare utan legendaren Guld-Lars. Nya EP:n håller höjden.

Guld-Lars, en av den svenska punkens största profiler, gick bort i cancer ifjol. Han var kanske mest känd från KSMB och Köttgrottorna men han var även med i band som John Lenin och Hela Huset Skakar, Guld-Lars var en central del av Järfälla-punkarna Köttgrottorna under många år. Att fylla Guld-Lars skor är naturligtvis omöjligt, men nu har Köttgrottorna kommit ut från replokalen och bestämt sig för att köra vidare som en trio med Mongo (bas och sång), Happy (trummor) och Janne Olsson (gitarr och sång).

På denna digitala trespårs-EP får vi traditionsenlig svensk trallpunk med samhällskritiska texter, precis som det ska vara. Gamla fans lär inte bli besvikna. Det här är tre bra punklåtar i gammal god Köttgrottorna-stil. De har i stort sett kört samma stil sedan mitten på 80-talet. Den här nya EP:n påminner mig om svettiga Köttgrottorna-gig i början av 90-talet jag tacksamt nog fick uppleva.

Titelspåret “Gubbar är snygga” är en fortsättning på deras gamla hit ”Tjejer är fula” från 1993. ”Samhället är sjukt – operera nu!” är en låt om vården och skatter medan ”Kulta” handlar om den stora saknaden efter Guld-Lars. Vila i frid, Guld-Lars. Att Köttgrottorna kör vidare är den bästa hyllningen som bandet kan göra för sin stupade kamrat.

kg16

SKRIBENT: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
ARTIST:
Köttgrottorna
EP: “Gubbar är snygga”
SKIVBOLAG: Beat Butchers
RELEASEDATUM: 2016-11-09

BETYG: rb-betyg-8_10

www.facebook.com/kottgrottorna

Relaterade artiklar