Metallica – Atlas Rise!

Med mindre än tre veckor kvar till releasen av nya albumet Hardwired….To Self-Destruct så släpper de ytterligare en singel, Atlas Rise! Ytterligare en låt där James och Lars har inspirerats av sitt gamla sound från 80-talet, mixat med sin produktion ano 2016. De tre singlarna som hittills släppt visar upp drygt 15 av de 88 minuter som kommer finnas på skivan och de går likt en stigande formkurva, lite bättre hela tiden. Förväntningarna har höjts ytterligare.

Annons 

 

Det är åtta år sedan Metallica släppte sin förra skiva Death Magnetic, som redan den var en fingervisning av att bandet börjar titta tillbaka i sin fantastiska katalog från 80-talet. Nu är det alltså dags igen för världens största hårdrocksband att släppa ett nytt album och jag har hoppats på att de ska våga mixa riffen från de fyra första skivorna med sitt nya och moderna sätt att skriva låtar.

Atlas Rise! är den bästa av de tre låtar som hittills släppts. Den är en hybrid mellan Blackened, The Shortest Draw och Dyers Eve från …And Justice For All tillsammans med låtar som Disposable Heroes och Leper Messiah från Masters Of Puppets. Riktigt hårda och thrasiga riff, som drivs fram och hårt smällande trummor från Mr Ulrich. James har numera en nästintill välpolerad röst nu för tiden, men i refrängen på Atlas Rise! så händer det någonting, han vågar pressa på ordentligt och hans stora röst-signum från de tidiga alstren kommer fram.

Trots att Lars och Rob pumpar upp tempot en bit över hastighetsgränsen för Thrashen, så lyckas James och Kirk behålla tyngden i riffen och energin i låten är makalöst hög, jag har redan bestämt mig att den här låten kommer bli en riktig live-favorit.

 

RB-Betyg-9_10SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: METALLICA
SINGEL: Atlas Rise!
RELEASEDATUM: 2016-10-31
SKIVBOLAG: Blackened / Universal
AKTUELLA MED: Hardwired…To Self-Destruct som släpps den 18 november.

Lyssna på de tre hittills släppa singlarna via Spotify.

DISCOGRAPHY

Kill 'Em All (1983)
Ride the Lightning (1984)
Master of Puppets (1986)
…And Justice for All (1988)
Metallica (1991)
Load (1996)
Reload (1997)
St. Anger (2003)
Death Magnetic (2008)
Hardwired… to Self-Destruct (2016)

 

Relaterade artiklar