Metallica släpper 10 video-premiärer innan Hardwired… To Self-Destruct släpps

Metallicas PR-team har smitt stora planer inför den 18 november då bandets nya platta HARDWIRED… TO SELF-DESTRUCT släpps. Det händer saker hela tiden. Trots att skivan läckt ut på internet ungefär en vecka innan release, så stoppar det inte The Metallica Machine. Under de sista 30 timmarna släpper bandet 10 video-premiärer via 10 olika medier runt om i världen.

Annons 

 

När världens största hårdrocksband ska släppa en ny platta, så ska det verkligen märkas. Inget mesande, utan fläska på så mycket som det bara går, det är mottot för Metallica och deras PR-team. De har redan släppt tre singlar, vilket nog aldrig ha hänt innan någon av deras föregående album är släppts. I slutet av veckan spred sig ryktet bland fansen att skivan läckt ut på internet, även detta känns nästan som att det är regisserat, förstås är det min åsikt. Oavsett vad så använder bandet detta som bränsle till sin PR-motor och nu när det bara är 30 timmar kvar tills Hardwired… To Self-Destruct ska släppas fullt ut, så trycker de gasen i botten.

Under onsdagen har bandet live-streamat sin egna Youtube-kanal, där fansen fått ställa sina egna frågor. De har under de senaste dagarna hunnit med tre mindre klubb-spelningar inför sina fans, där de avslutar i London på releasedagen den 18 november med ett gig som dessutom kommer live-streamas världen över från klockan 21.00 svensk tid.

Under början av kvällen så damp det ned ytterligare information i min brevlåda. Att Metallica ska släppa 10 video-premiärer mellan 18.00 ikväll fram till lunch imorgon. Idén är att premiärerna ska släppas via 10 olika medier världen över där bland annat Rolling Stone, Metal Hammer, Le Parsian och avslutas med Aftonbladet här i Sverige. Jag tycker det är sjukt kul att de vågar tänka utanför boxen. Metallica har ju annars fått ett rykte för att vara konservativa, men inför den här releasen kommer de nog tvätta bort den stämpeln fullständigt. De bjuder på sig själva mer än något annat stort band. De ger sina fans en riktigt skön upplevelse nu inför den stora releasedagen. 

Listan över video-premiärerna är:

Onsdag, 16 November
18.00 – “Dream No More” (Directed by Tom Kirk) – Gshow Globo, Brazil

20.00 – “Confusion” (Directed by Claire Marie Vogel) – Rolling Stone, USA

22.00 – “ManUNkind” (Directed by Jonas Åkerlund) – Bravewords, Canada

Torsdag, 17 november

00.00 – “Now That We’re Dead” (Directed by Herring & Herring) – Pitchfork, USA

02.00 – “Here Comes Revenge” (Directed by Jessica Cope) – Triple M, Australia

04.00 – “Am I Savage” (Directed by Herring & Herring) – Ro69.JP (Rockin’ On), Japan

06.00 – “Halo On Fire” (Directed by Herring & Herring) – BiLD / Metal Hammer, Germany

08.00 – “Murder One” (Directed by Robert Valley) – Le Parisian, France

10.00 – “Spit Out The Bone” (Directed by Phil Mucci) – NME, England

12.00 – “Lords of Summer” (Directed by Brett Murray) – Aftonbladet, Sweden

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

 

MISSA INTE LAUNCHPARTYT på BENGANS i Stockholm och Göteborg imorgon torsdag. I Stockholm så drar det igång 22.00 och i Göteborg startar det 23.00.

| Stockholm | Göteborg |

Metallica-Hardwired-To-Self-Destruct-Cover

Relaterade artiklar