PAIN avslutade sin turné på hemmaplan.

Det svenska diskoindustrimetalbandet PAIN avslutade sin europaturné med en redig feststämning på Debaser Medis, och jag var givetvis på plats.

Nämn Peter Tägtgren till någon som lyssnar på hårdrock och du får det genast att vattnas i munnen och tåras i ögonen, ty väldigt få andra namn har gjort så mycket för denna vackraste av genrer. I går kväll stod det härliga till, då Tägtgren och kompani i PAIN avslutade då sin europaturné med en helkväll musik.

Jag vill inte säga att det var tre "förband" som öppnade kvällen, för alla tre akter innan PAIN gick på är helt och fullt i sin egen rätt namn som kan toppa konsertaffisher runt om i världen. Billion Dollar Babies (SE), Dynazty (SE), och The Vision Bleak (DE) tog sig för av den fullpackade lokalen och bjöd på en ypperlig kvällsunderhållning där var ton satt klockrent. Det var helt klart en efterlängtad affär, för det var många språk som blandades i publiken. Jag hörde såväl engelska som tyska, holländska och spanska prisa banden på scen.

Tyvärr var jag ensam utsänd från RB för aftonen, så en mer ingående recension saknas, men jag hoppas dessa gallerier kan ge en ett litet hum om hur det lät och såg ut. Hoppas det smakar.

PAIN

The Vision Bleak 

Dynazty 

Billion Dollar Babies 

TEXT/FOTOGRAF: Mattias "Madcap" Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: PAIN
ARENA: Debaser Medis / Stockholm
DATUM: 2016-11-12

Relaterade artiklar