Rocktoberfest 2016 – Mat, dryck och en massa Rock’n’roll

Det börjar bli en vana att sista helgen i oktober kommer Annexet i Stockholm förvandlas klassisk arena där det bjuds på god mat, specialbrygd och himla massa bra rock n roll. På scenen i år fick vi se Danko Jones, Lillasyster och Grand Theft Culture. En riktigt festlig tillställning där både rockmusik och smaker från maten och dryckerna gifte sig alldeles utmärkt.

Annons 

 

För tredje året i rad stolt var det dags för Annexet att öppna dörrarna för deras egna variant av tyskarnas klassiska Oktoberfest. Stureplansgruppen Arena Catering och Stockholm Globe Arenas arrangerade eventet och tillsammans med bryggmästare Johan Spendrup från Gotlands Bryggeri hade de tagit fram en specialbryggd öl – ”Rocktober”, som såldes exklusivt på plats i Annexet under denna kväll. Förutom ett brett ölutbud från Gotlands Bryggeri, kunde de även fresta med godare mat att skölja ner i takt till musiken!

Richie Puzz och Bollnäs-Martin från radiostationen Bandit var kvällens värdpar som ledsagade oss genom kvällen på sitt alldeles egna vis. Första bandet ut på scen var Grand Theft Culture, stockholmsbandet som enligt mitt tycke får alldeles för lite uppskattning. De är ett band som alltid levererar till max och deras musik är verkligen rockmusik när den är som bäst. Ikväll kanske de inte riktigt kom upp till sin maximala nivå, om det berodde på att inte folk hade hittat fram till scenen ännu eller om det var någonting annat låter som vara osagt. De mixade mellan sina äldre låtar och klämde även in några nya alster också.

Inför andra akten för kvällen, Lillasyster från Göteborg, hade det strömmat till mer folk i publiken. Att Lillasyster är en favorit bland många i publiken gick inte ta miste på. Och jag förstår dem, det är ett rejält tryck på gubbarna även den här kvällen. Sångaren Martin Westerstrand Skans inleder som alltid showen gömd under både keps och hoodie, men han väl trätt fram ur dunklet bjuder han och bandet rejält på sig själva och all deras energi på scen smittas även av på publiken som hoppar och studsar omkring i takt till musiken. Under andra halvan av setet kommer Raffe från Mustasch upp och gästar dem på scen till publikens förtjusning. Deras är gig är helt enkelt "Så Jävla Bra".

Kvällen avslutas av den kanadensiska trion Danko Jones. Från start till mål visade Danko och hans mannar varför de ett rockband av stor rang. De spelar otroligt tight och bra och till skillnad från många andra band så är Danko en riktig fena på att nå ut till publiken både genom musiken och sitt mellansnack. Mina favoritlåtar för kvällen är hitlåten Had Enough, den snabba och tunga Full Regret och den smått funkiga Lovercall. Det här blev en riktigt perfekt inramning av en årets upplaga av Rocktoberfest.

Rocktoberfest är ett event som är till för alla mellan 20 år och döden. Mixen mellan att kunna äta en bit mat, goda drycker och härlig energifylld rock n roll tilltalar inte bara den vanliga rockern du ser ute på de vanliga konserterna. Du kan så klart stå längst framme vid scenen och digga till musiken, men du kan även slå dig ned vid någon av bänkarna och snacka med dina polare samtidigt som du lyssnar på musiken som bjuds på scenen. Ett skönt ställe att hänga på helt enkelt. Jag ser redan fram emot nästa år och hoppas de hittar en minst lika bra lineup som i år.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
EVENT: Rocktoberfest 2016 (Band: Danko Jones, Lillasyster och Grand Theft Culuture)
DATUM: 2016-10-28

BILDGALLERI DANKO JONES

BILDGALLERI LILLASYSTER

BILDGALLERI GRAND THEFT CULTURE

Relaterade artiklar