Satan Takes A Holiday släpper nya singel The Beat

SATAN TAKES A HOLIDAY släpper nya singeln 'The Beat' och medverkar i SVT:s storsatssning Midnattssol.

Med deras blandning av rock'n'roll, sextiotalets garagerock och sjuttiotalets sväng så ses Satan Takes A Holiday som ett av de bästa livebanden i Sverige. Bandet arbetar nu på att färdigställa sitt fjärde album "Aliens" som kommer att släppas av Despotz Records. Första singeln från albumet heter 'The Beat' och släpps idag den 4 november.

"The Beat hanterar, liksom de flesta av spåren på vår kommande skiva ”Aliens”, ämnena utanförskap och frustrationen i känslan av att inte vara ett med samtiden. Att stå mitt i allt och fråga sig hur fan det kunde bli så här." 

Franska mediahuset Canal+ (del av jätten Vivendi) har tillsammans med SVT samproducerat TV-serien Midnattssol (Jour Polaire) som just nu visas söndagar på SVT. Serien har fransk premiär senare denna månad och enligt regissören Måns Mårlind har den redan sålts till ytterligare tio territorier. Det är samma team här som stod bakom serien Bron och serien är inspelad både i Kiruna och Paris. Satan Takes A Holiday framträder live i en längre scén i seriens fjärde avsnitt där de framför titelspåret från sitt andra album Who Do You Voodoo (2012).

"Vi fick frågan om att vara med i denna samproducerade thriller väldigt plötsligt, som från en klar himmel, förra våren. Vi kände givetvis till namnen på regissörerna som stod bakom; Måns Mårlind och Björn Stein, från deras arbete med Bron, Känn Ingen Sorg och 'Underworld: Awakening', så vi tackade ja till erbjudandet och flög upp till Kiruna. Väl där medverkade vi i en längre scén som oss själva, spelandes en av våra låtar live på scén.  Under inspelningen så fick vi reda på att Måns varit ett fan i flera år och nyligen hade sett en av våra liveshower i Stockholm, där han fick idén om att han ville ha med Satan Takes A Holiday i Midnattssol”

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
BAND: Satan Takes A Holiday
AKTUELLT: Nya singeln "The Beat" som är första singeln från kommande albumet "Alliens"
RELEASEDATUM: 2016-11-04
SKIVBOLAG: Despotz Records

BANDFAKTA – SATAN TAKE A HOLIDAY

MEDLEMMAR

Fred Burman – guitar, lead vocals
Johannes Lindsjöö – bass guitar, vocals
Danne McKenzie – drums, backing vocals

| HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

satan-takes-a-holiday-promo-2016

Relaterade artiklar