Sixx A.M. – Prayers for the Blessed, Vol. 2

I vanliga fall brukar en uppföljare till ett föregående album bestå av nya låtar och en förbättrad version av sin föregångare. Sixx A.M verkar dock ha missförstått konceptet, då de gjort om samma album till punkt och pricka. Det enda som har ändrats är låtarnas namn.

Annons 

 

Inledande Barbarians (Prayers For the Blessed) har en riktigt snygg instrumental inledning, men när James Michael sjunger på en alldeles för lång tonart och låter gitarr och trummor ta över helt och mest låter som ett irriterande bakgrundsobjekt, då faller förhoppningarna som byggts upp. Hans försök till att genom att skrikande byta till en ljusare och högre tonart hjälper inte mot de hårda trummornas snabba slag, inte heller passar det till de elektriska slingorna av bas och gitarr som faktiskt gör låten uthärdligt att lyssna igenom. Eftersom det tidigare albumet innehöll spåret Prayers for the Damned, är det kanske en självklarhet att ha med ytterligare ett intro som spinner vidare på samma tema. Men inget blir bra av att upprepas två gånger, inte heller när man nästan rakt av kopierar den första versionen. We Will Not Go Quietly är enbart en omskriven version av Rise och Maybe it´s Time består av delar från av Life is Beautiful och Skin. Men det är inte förrän vid spår sju. som jag verkligen tappar tron på Nikki Sixx och Co., Everything Went To Hell var en bra låt från början och det fungerar inte att skriva om en låt av den kalibern. That´s Gonna Leave a Scar är en gnällig version av samma historia som ältas om och om igen och vid andra genomlyssningen vill jag bara skrika åt James Michael att sluta älta och gå vidare i livet. Without You gör dock att albumet tar en helt annan vändning, för nu har bandet lämnat rockträsket och besöker istället de wailande divornas paradis och försöker av någon anledning låta som en mix av Whitney Houston och Mariah Carey. Covern av Bad Finger´s musikaliska genialitet borde inte få spelas för mänskliga öron, speciellt inte om de är avsedda för att hålla resten av åhörarens liv. Men är det däremot någon man vill utsätta för en musikalisk mardröm, så passar detta spåret alldeles utmärkt.

Instrumentalt är albumet fantastiskt och DJ Ashba tillsammans med Nikki Sixx levererar det perfekta soundet. Men när det går upp för lyssnaren, att texterna är omskrivna versioner av föregående albumets alster av toppkvalitet och besatta med nya namn, då finns det absolut inget fantastiskt med albumet. Men det betyder även att nästkommande album kommer bli bra, för sämre än så här, det tvivlar jag på att det kan bli.

 

TRACKLIST
1. “Barbarians (Prayers for the Blessed)”
2. “We Will Not Go Quietly”
3. “Wolf At Your Door”
4. “Maybe It’s Time”
5. “The Devil’s Coming”
6. “Catacombs”
7. “That’s Gonna Leave a Scar”
8. “Without You”
9. “Suffocate” 
10. “Riot in My Head”
11. “Helicopters”

SKRIBENT:  Gabi Mattsson (gabi.mattsson@rockbladet.se)
BAND: Sixx A.M
ALBUM: Prayers for the Blessed, Vol. 2
RELEASEDATUM: 2016-11-18
SKIVBOLAG: Eleven Seven Music
BÄSTA LÅTEN: Instrumental Wolf At Your Door

BETYG:RB-Betyg-2_10

BANDFAKTA – Sixx A.M

MEDLEMMAR
Nikki Sixx- 
Bass
DJ Ashba – Guitarr
James Michael – Vocals

DISCOGRAPHY

2007 – The Heroin Diaries Soundtrack
2011 – This Is Gonna Hurt
2014 – Modern Vintage
2016 – Prayers for the Damned, Vol. 1
2016 – Prayers for the Blessed, Vol. 2

HEMSIDA FACEBOOK

 

Relaterade artiklar