UDO DIRKSCHNEIDER live på Liljan i Borlänge

En resa genom tiderna tillsammans med UDO och Accept.

En fantastisk kväll på Liljan i Borlänge där man upplevde en resa genom tiderna tillsammans med UDO och Accept.

Annons 

 

Kvällen börjar med bandet Vicious Rumors, ett powermetal band från Kalifornien USA. Bandet är rutinerat och det märker man direkt, de spelar bra och tight och det är mycket energi på scenen. Ett perfekt förband med andra ord som värmer upp publiken ordentligt.

Sedan är det dags för Mr. Dirkschneider, den legendariska rösten av ACCEPT.  I turnén med namn ”Back to the Roots” spelar Udo bara Accept låtar. En Best Of Accept setlist. Inget man vill missa om man är en Accept fan.

Redan från början tar konserten fart med låtar som ”Living For Tonight”, ”London Letherboys” och ”Breaker”. Härlig energi och stämning, relationen mellan bandet och publiken är som två gamla kompisar som träffas och pratar om de gamla goda tiderna.

Kvällen fortsätter med flera klassiker som ”Head over Heels”, ”Neon Nights”, och ”Princess of the Dawn”.

De finns inte en enda svag låt i kvällens playlist. Man får lyssna på några låtar som UDO inte har spelat på länge och detta uppskattats av alla.

Hela bandet har mycket energi och de verkar njuta lika mycket som publiken. Låtarna spelas så nära som möjligt i originalversionen men samtidigt har dem ett tungt och modernt sound.

Udo levererar som vanligt med en felfri och skarp röst, och man tror att han fortfarande är 20 år gammal. Om man inte kollar på honom såklart J . Han bevisar en gång till att han fortfarande är en av de bästa.

På encore kommer bl.a de klassikerna ”Metal Heart”, ”Fast as a Shark” och ”Balls to the Wall” och kvällen går mot sitt slut.

Det är en kväll att minnas och vid flera till tillfälle känner jag rysningar i hela kroppen. Jag är glad att jag fick vara med i en resa genom tiderna tillsammans med UDO och Accept.

Setlist
Starlight
Living Fot Tonight
Flash Rockin Man
London Leatherboys
Midnight Mover
Breaker
Head Over Heels
Neon Nights
Princess of a Dawn
Winter Dreams
Restless and Wild
Son of a Bitch
Up to the Limit
Wrong is Wright
Midnight Highway
Screaming for a Love-Bite
Monsterman
TV War
Loosers and Winners
(Encore)
Metal Heart
I’m a Rebel
Fast as a Shark
Balls to the Wall
Burning

UDO

Vicious Rumors

Event: Udo Dirkschneider
Plats: Liljan, Borlänge
Datum: 2016-11-04
Bäst: Hela konserten

Skribent/Foto: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)

Relaterade artiklar