Witchery firar 20-årsjubileum med ny platta

Svenska extremmetallbandet Witchery firar sitt 20-årsjubileum med att släppa sin första platta sedan 2010.

Trots att de kört på sedan 1996 och nu släpper sitt sjätte album, så är Witchery inte något av de kändare banden. Men skit i det, för det här bandet är löjligt bra och har djupa rötter och förgreningar inom extremmetallscenen. Nuvarande och tidigare Witchery-medlemmar har spelat med band som Mercyful Fate, The Haunted, Marduk, Arch Enemy, LIK och Dark Funeral.

"In His Infernal Majesty's Service" är bandets första studioplatta sedan 2010. Grundarna Jensen (gitarr), Rikard Rimfält (gitarr) och Sharlee D’Angelo (bas) finns fortfarande kvar. Nya i bandet är vokalisten Angus Norder och trummisen Chris Barkensjö. På plattan får vi även gästinhopp av Nicholas Barker (Lock Up, Cradle of Filth, Dimmu Borgir, Brujeria, Ancient, Leaves’ Eyes), Hank Shermann (Mercyful Fate, Denner/Shermann) och Jason Netherton (Misery Index).

Den nya plattan är riktigt bra och mycket jämn – inget utfyllnadstrams här inte. Materialet är brutalt och mestadels snabbt. Att stoppa in Witchery i ett fack är svårt. Det är en bra och kreativ blandning av death metal och black metal med en stor skopa thrash metal, speed metal och hederlig gammal klassisk heavy metal. Det här bandet har talangen, låtmaterialet och produktionen för att få till något riktigt bra.

“Nosferatu” är svinbra. Det är en låt där bandet lyckas packa in så mycket varierande hårdrocksgodis att det blir som en liten mini-konceptplatta. Kanon! På “Feed the Gun” får vi ett överjävligt bra gitarrsolo som lyfter låten ett par mil uppåt. “In Warm Blood” är riktigt bra och “Gilded Fang” är ännu bättre.

Produktionen är riktigt bra utan att vara överproducerad. Plattan har spelats in och mixats i Dug Out Studio i Uppsala av Daniel Bergstrand (Behemoth, In Flames, Soilwork, Meshuggah, Dimmu Borgir, Dark Funeral).

press_cover_01

SKRIBENT: Stefan Nilsson (stefan.nilsson@rockbladet.se)
ARTIST: Witchery
ALBUM: "In His Infernal Majesty's Service"
SKIVBOLAG: Century Media Records
RELEASEDATUM: 2016-11-25

BETYG: rb-betyg-8_10

www.facebook.com/officialwitchery

Relaterade artiklar