Dagskrönika Dag 1 – Black Christmass 2016

När mörkret har sänkt sig över norden behöver vi något som ljusar upp våran tid innan vi återigen går mot ljuset. Då vill vi mötas i det mörka, att fira ljuset med mörkret och det gör vi med att besöka Black Christmass. Festivalen går för 3e året på Flygeln i Norrköping. Vi är glada att den här julklappen ges till oss, att få glädjen från bra musik, härligt sällskap i goda vänners lag och en och annan god öl! Det är precis det som man vill ha av en bra festival och att den är omtyckt märks inte bara på återkommande publik utan även bland de som arbetar med festivalen.

Fredagens stjärnljus kommer lysa, vi kommer få se 6 akter under fredagens kväll. De tre första akterna är svenska band, Altair, Firespawn och The Haunted. Vi ska absolut vara stolta över våra svenska band och det görs mycket bra inhemsk musik i just den här genren. Efter dessa lyste stjärnhimlen upp med två utländska akter, grekerna i Rotting Christ som gjorde ett bra gig tros att de led av jetlag. Efter dom kom mina husgudar i bandet från Irland, Primordial. De bjöd på en mycket bra show och i mina ögon så var de kungarna av Black Christmass 2016! Det var den julklappen som var min bästa!

Det här är en festival som inte har haft några stora fel, är det några klagomål så försöks de rättas till. Det är ett välordnat event och fler och fler upptäcker festivalen för varje år som går! Det har satt Norrköping på festivalkartan!

Bra marknad fanns på Black Market där merch, mat och öl såldes. Själv införskaffades årets festivaltisha och en från de kärleksfulla grabbarna i Nifelheim. Bra öl serverades från Heavy Metale som gjort årets festivalöl. En svart lager som hade toner av choklad, karamelliserad humle och maltens bitterhet. Den perfekta ölen för denna festival. Heavy Metale bjöd på bra barhäng och de serverade ölen med ett leende, kanske var det som gjorde att de sålde inte slut bara på festivalölen utan även de andra sorterna de hade med.

Baren i värmekyrkan uppskattades, ibland behövdes det ett andningshål från larmet från scenen. Det var många som gick dit för att sätta sig ner en stund. På marknaden fanns diverse försäljning av saker som man förväntar sig ska finnas på en festival, officiell merch, konst, skivor och smycken.

Festivalen flöt på utan bråk eller andra incidenter och det märktes att de som var där kom för att ha kul och för att lyssna på bra musik. Jag tänker definitivt återkomma år 2017!

BILDSERIE – DAG1

no images were found

SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: George Grigoriadis (george.grigoriadis@rockbladet.se)
EVENT: Black Christmass 2016
DATUM: 16-17 december 2016
 

Relaterade artiklar