En färd till Valhalla i storslagen takt – Unleashed, Black Christmass 2016

Resans nästa stopp är Valhall. De ikoniska viking-metallarna i Unleashed skall få publiken att skråla med mjöd i drömmarnas hallar. Fast först skall plundrandet avslutas med gitarrtung uppbackning.

Tankarna förs till en räd av allt närt och kärt. Galloperande riff simulerar fotsoldaters raska steg till målet. Målet att förtära och förgöra. Detta klassiska band vid namn Unleashed sätter upp denna scen ypperligt. Tyngden är lika synkroniserat som trälar vid rodret påpiskade av trumslagandet.  Likt en ståtlig långbåt korsar Unleashed land och rike med en pompa och ståt. Dessa mäktiga herrars toner ter sig ännu mer skräckinjagande än åsynen av den dödsbringande jolly roger.

En kolossal och mäktig ljudbild är att erbjuda med ett band som lyckas göra sitt material rättvist fullt ut. Även vid tillfällen lyckas de överkomma de inspelade låtarna, detta är det bombastiska liveljudets fulla förtjänst som bandet vill prägla lyssnaren med. Ensembeln lyckas ta sitt material och slipa till det rejält för att framföras publikt.

Blytungt och skarpt som denna typ av dödsmetall bör göras. Primitiva riff med sin charm som ändå fyller sin funktion ypperligt finns att skåda. Kvartetten har sin plats tronande över många andra band i samma genre. Udden är sylvass, ölen flödar och vi har en försmak här till ett stort levande. För alla i publiken är förenade under Unleasheds flagg med armar i skyn.

RB-Betyg-7_10SKRIBENT: Nikita Smirnov (nikita.smirnov@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Soile Siirtola (soile.siirtola@gmail.com)
RECENSION: Unleashed
EVENT: Black Christmass 2016
ARENA: Flygeln, Norrköping
DATUM: 2016-12-17

Relaterade artiklar