Festivalgeneralen Olof Wikström berättar kort om Black Christmass

Black Christmass går i Norrköping för tredje året och jag fick några ord med självaste festivalgeneralen på morgonen den 16e december innan det hela drar igång. Jag frågar han hur han tycker det har gått under åren som varit och hur han tänker framåt gällande festivalen.

Svaret blir att han tycker att det gått förvånansvärt lätt, det har inte funnits några ”barnsjukdomar” utan det har flutit på. Han har hela tiden haft bra hjälp från Mankan Lundin som är mannen bakom United Vision och deras samarbete funkar mycket bra, har man samma tänk så blir det inga konfrontationer i onödan vilket underlättar arbetet.

Black Christmass är en uppskattad festival, nischad för Black/Deathmetalscenen. En nischad festival blir både enkelt och svårt, det är en av de smalare genres även inom rocken, en specifik målgrupp och det är inte alltid lätt att göra en perfekt line up men man kan inte göra annat än att lyfta på hatten och säga att det är en lyckad festival.

Han har inga speciella planer på att göra några stora förändringar i hur festivalen sak se ut, lokaliteterna är passande för evenemanget och den personal han har i ryggen funkar det smidigt med. Olof skrattar och säger: ”Det var perfekt från början så varför ändra på det?”

I år blev det en oturlig krock Med Behemouth i Stockholm och Göteborg samma helg och de har märkt av att det dragit ner biljettförsäljningen lite. Dock inget som går att lösa med en välplanerad budget!

Syftet med festivalen är att de som älskar den här genren ska få en kul helg, njuta av musiken och bara ha kul. De stora publikdragarna på årets festival verkar vara Primordial, Rotting Christ och Vanhelgd.

Jag frågar om han har någon drömbokning, orealistisk bokning är Slayer men en dröm, de realistiska drömbokningarna håller jag på svarar Olof och fortsätter : återkom nästa år så har du svaret i line up 2017!

SKRIBENT : Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
INTERVJU: Olof Wikström / Festivalgeneralen för Black Christmas
DATUM: 2016-12-16

Relaterade artiklar