Finska giganterna Children of Bodom till Sverige med jubileum

Hyvä Suomi! Om det är något finnarna kan (förutom bastubad och hockey) så är det metal. En av de starkast lysande stjärnorna på den finska metalhimlen är det ikoniska death metal-bandet från Esbo: Children Of Bodom! Kvartetten firar nästa år 20-årsjubiléet av debutalbumet "Something Wild" – och kommer att bjuda på unika konserter runt om i Europa med både gammalt och nytt. Bandet kommer till Pustervik i Göteborg den 30 mars, KB i Malmö den 2 april och Debaser Strand i Stockholm den 4 april.

Annons 

 

Bandet bildades redan 1993 av gitarristen Alexi ”Wildchild” Laiho och trummisen Jaska Raatikainen, under namnet Inearthed. Efter demosläpp kom debutalbumet ”Something Wild” 1997 men det var det tredje albumet ”Follow the Reaper” från 2000 som blev bandets riktiga genombrott och den första av Children of Bodoms skivor som sålde guld i Finland. Idag är bandet en av de bäst säljande artisterna i Finlands historia.

Att bandet är en av Finlands stoltheter råder det ingen tvekan om. Men Laiho själv tycker inte att det finns ett "finskt sound" att prata om, han säger:
"Personally I don’t think there’s a Finnish sound. People talk about the old school black metal thing from Norway or the Gothenburg sound, which both exist on some level, but in Finland there are so many different bands that sound nothing like each other. If anything, I think the Finnish thing in Children of Bodom would be an attitude, where it’s perhaps angry and blunt, but with a dose of dark humor.”

Vi ser fram emot att ta del av COBs sound, vare sig det känns finskt eller inte, i Sverige till våren! En global angelägenhet från grannlandet – på svensk mark – som dessutom firar sitt 20-åriga debutalbum. Får ej missas!

Datum

30.3 – Göteborg, Pustervik
2.4 – Malmö, KB
4.4 – Stockholm, Debaser Strand

Relaterade artiklar