Haunted – Black Christmass

Det är bra med folk framför scenen som väntar på The Haunted’s gig, bandloggan syns på de dedikerade fansen som dykt upp på Black Christmass för att se dom live. Röken ligger och ljuset sänks ner så vi vet att snart kommer det röjas igång.

Det är ett band som är tajta musikaliskt, gitarrerna ligger skönt skitiga, basen går genom kroppen på ett behagligt sätt och trumgången får hjärtat att slå i takt med dom. De har ett bra mellansnack där de bjuder på sig själva. Musikväggen ligger som hårdgjuten betong mot Marcos sång. Han är duktig på att tända publiken. När han frågar: ”Vill ni ha mer? Publiken svarar unisont: Ja! Är ni säkra på det? Ja! Jag är inte lika säker på det!”

Det är mycket rörelse på scenen vilket gör att det blir ett kul gig, energin smittar av sig och det är bara att luta sig tillbaka och njuta av det som sker på scenen, Marcos röst är smäktande vacker i klarsångspartierna till frenesin i growlet. Publiken är med, det hurras och en skog av horns up.

Ljud och ljus ligger bra. När de drar igång ”Undead” från första plattan går ett jubel från publiken. De möter fansen, Marco är ute vid kravallen, skakar händer och tar emot jublet.

Marco går upp på scenen och säger: ”Jag tror det här kommer vara en av de bästa kvällarna i mitt liv!”

Setet är snyggt och skillade musiker som vet hur instrumenten ska användas. De spelar både nytt och gammalt material.

RB-Betyg-6_10SKRIBENT:: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Georgios Grigoriadis (Georgios.Grigoriadis@Rockbladet.se)
RECENSION: Haunted
EVENT: Black Christmass 2016
ARENA: Flygeln, Norrköping
DATUM: 2016-12-16

Relaterade artiklar