Jay Smith – Rock Cruise Cinderella

Jay spelade på pubscenen och det var en perfekt inramning till hans gig. Jag har alltid varit svag för hans röst, han har den där rösten som får gåshuden att gå från tårna till hårfästet. Det är fullt med folk i puben och man hör i sorlet superlativerna spottas om hans musik.

Han var redan i Von Benzo en briljant sångare, även när han var med i Idol 2010 så förstod man att det här är en artist med något speciellt så att han gick och vann hela det rasket var ingen större förvåning När han släppte skivan King of Man märktes en mer personlig Jay och hans röst fick en större plats. När han kör det här avskalade och minimalistiska framträdanden som han gjort sista tiden med att sitta på en stol och bara gitarren kommer han verkligen till sin rätt.

Han sjunger med en sårbar nerv som gör att vartenda ord går in, han har den där rösten som gör att man blundar och bara njuter. Att det är minimalistiskt gör inget, han har en karisma på scen som gör att man sugs in i hans aura och bara njuter. Under den här kvällen blandade han material av covers och egna låtar, även om det var covers så gjorde han dom i sin egen tolkning. Han bygger en fin dramaturgi i låtarna med gitarren. Det enda som var synd under framträdandet var att det låg ett sorl av prat som störde själva spelupplevelsen. Det var verkligen synd för han är en artist som har inlevelse och han sjunger med själ och hjärta.


RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Jay Smith
ARENA: Rock Cruise Cinderlla 2016
DATUM: 2016-12-27
BÄSTA MINNET: Hans artisteri är magiskt
SÄMST: Sorlet och larmet som var runt omkring förstörde en del av upplevelsen.

 

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – ROCK CRUISE CINDERELLA 2016