Lillasyster – Rock Cruise Cinderella

Redan innan Lillasyster ska gå på scen är det fullt med folk, det syns att det är trogna fans som är på plats för det är många bandtishor i publiken. Innan ridån går upp spelas det gamla 80-talshits och det är en syn att se de olika graderna av skills på dansgolvet men folket har kul och det är ju det som vi är här för, att ha kul! Det ligger en förväntan i publiken och har man sett dom tidigare så vet man att de här grabbarna bjuder på bra röj!

Idag är de så pass välkända inom den svenska rocken att de inte behöver någon närmare presentation. De har en låtskatt och även de covers som de gjort av Kate Perrys Roar och Rihannas Umbrella så gör de ändå de låtarna i sin egen tappning. De har släppt några nya låtar som Krossat Glas, Mitt rop på hjälp och Den här låten är inte till dig.

Ridån delas, rökmaskinen ligger lätt över scenen och en efter en äntrar de scenen. Martin står med huvan på hoodien uppdragen och keps som täcker ansiktet. Efter ett tag åker dock både keps och hoodien av. De öppnar starkt med nya låten Krossat glas, en oerhört stark låt som var som en pungspark i magen första gången jag hörde den. Martin har en grym pipa och han sjunger med inlevelse, i de nya låtarna framträder en ny persona, en mer sårbar person men det är absolut ingen nackdel.

De fortsätter giget med Kräkas och då är det allsång genom publiken och det fortsätter genom hela giget. De är duktiga på att tända publiken och de är ett band som bjuder på sig själva när de spelar live. De är ute vid kravallen och tar i händerna från fansen. Det röjs bra på scen och svetten lackar om bandmedlemmarna. Jag tycker personligen att det alltid är roligare med mindre spelningar för de blir intimare än de stora arenaspelningarna, här känner man verkligen hur energin strömmar mellan scen och publik. Ljus och ljud låg snyggt och förstärkte hela spelningen. De är samspelta i sitt scenspråk och det syns att de verkligen ger allt, ibland står de på knä och det är inlevelsen i musiken som gör de poserna, det är inte inövat de röjer i takt med musiken. Mellansnacket har humor och självironi precis som det brukar vara när Lillasyster står på scen.

De bjuder på sina hits, Umbrella, Nu har jag fått nog av dig och många andra i deras låtskatt. När de drar igång Hårdrock, ja då vibrerar fartyget och att det är sjögång märks inte för golvet gungar av fansen som Martin uppmanar att hoppa med dom. Neverstore kommer upp på scenen och gästar. Det bjuds på sann kärlek till fansen och man blir bara jävligt glad av deras musik.

Publiken skanderar efter encore och de går på och drar av Berätta det för Lina. Hade det funnits tid så hade det säkerligen blivit några fler låtar men change over för Mustasch skulle hinnas med. De går av scenen med orden; Fy fan ni är en sjukt bra publik!

Själv tycker jag att Lillasyster var kungarna av kvällen, de bjöd på magi och sann spelglädje!


RB-Betyg-10_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Lillasyster
ARENA: Rock Cruise Cinderlla 2016
DATUM: 2016-12-27
BÄSTA MINNET: Det var magi, bra röj och sann kärlek till fansen!
 

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – ROCK CRUISE CINDERELLA 2016