LINKIN PARK och SYSTEM OF A DOWN är två av de sex första akterna till Bråvalla Festival 2017!

Tidigare i veckan avslöjades att Bråvalla Festival, som en del av sitt femårsjubilerande, kommer att addera en fjärde festivaldag. Redan onsdagen 28 juni kommer hela festivalområdet att öppnas upp och det kommer bli konserter på två av scenerna. Nu kan vi dessutom presentera de första artisterna inför Bråvalla 2017.

Biljetterna till Bråvalla 2017 släpps på måndag 5 december, via Biljettforum.se, men redan på lördag säljs rabatterade biljetter på plats hos Turistbyrån i Norrköping.

Det första bandsläppet till Bråvalla 2017 spänner från hiphop och dans hela vägen till progressiv metal och innehåller följande sex namn:

 

LINKIN PARK

”Hybrid Theory” är inte bara titeln på Linkin Parks första album, utan även ett statement som har genomsyrat hela deras karriär. För varje album har bandet utmanat både sig själva och sina fans, genom att bryta ny musikalisk mark.

Med över 50 miljoner sålda skivor och platinaförsäljning i 34 olika länder på fem kontinenter har Linkin Parks dedikerade fans gjort dem till ett av världens populäraste band. På Facebook är de världens största band och med över 3,1 miljarder visningar är de dessutom ett av de populäraste banden på YouTube.

Just nu arbetar Linkin Park på deras sjunde studioalbum, som släpps under 2017.

 

PROPHETS OF RAGE

Rage Against The Machine + Public Enemy + Cypress Hill = Prophets Of Rage!

Med Tom Morello, Tim Commerford och Brad Wilk från Rage Against The Machine kompandes Chuck D och B-Real samt med DJ Lord bakom skivspelarna är Prophets Of Rage världens argaste supergrupp. Efter USA-turnén Make America Rage Again är det i sommar dags för Prophets Of Rage att inta Sverige.

 

SYSTEM OF A DOWN

Med fem klassiska studioalbum, varav tre gick rakt in som etta på den amerikanska albumlistan, är System of a Down ett av de senaste 20 årens största metalband. De är även ett av de mest önskade banden inför Bråvalla 2017.

I november bekräftade SOAD:s trummis John Dolmayan att bandet jobbar på nytt material, vilket kan bli deras första album sedan 2005, då de släppte både ”Hypnotize” och ”Mezmerize”!

 

Hittills släppta akter: 

| Linkin Park | Prophets Of Rage | System of a Down | Die Antwoord | Martin Garrix | Mac Miller |

Bråvalla festival 2017 går av stapeln den 28 juni – 1 juli i Norrköping.

 

FÖR MER INFORMATION

www.bravallafestival.se

Relaterade artiklar