Marduk – Black Christmass

Marduk gör sista setet på Black Christmass, det har blivit en tradition att de alltid har ett set under festivalen och så även i år. I år firades det att skivan Heaven shall burn som kom 1996 spelades i sin helhet live.20 år det känns som att det ligger betydligt närmare i tiden!

Marduk är ett band som idag inte behöver någon större presentation men det är självklart att Norrköping är stolta över sina söner! Flygeln är fylld till bristningsgränsen och det är deras fanbase som är på plats, loggan syns på tishorna.

Redan innan setet sätter igång är det fullt med folk, det pratas om bandet och att det är trogna fans på plats är det ingen fråga om, man hör superlativer spottas ut gång på gång.

Röken ligger tungt över scenen ljuset ändras och man vet att det är dags för show. Ett rundgångsljud ekar och sen kör trummorna igång och det är bara att åka med. Den tunga ljudväggen får väggarna på Flygeln att vibrera och har man sett Marduk så vet man att det blir bra röj från början till start. De är rutinerade, de vet hur en scen ska tas och de vet vad deras fans vill ha. Jag blir alltid glad när jag märker att det är ett band som uppskattar sina fans för utan dom är inte bandet något!

Gitarrernas riff är lagom skitiga, basen går genom kroppen och trummornas frenesi ligger i ljudväggen. Mortuus sång svävar över detta och han sjunger med en frenesi som inte går att värja sig emot. Scenspråket är väl anpassat till musiken och nog är det mäktigt när blodkalken kommer fram och även den sveps i en hyllning över publiken.

Det headbangas och det skanderas Marduk vid flera tillfällen. Publiken är tänd och åker med. Marduk är ett band som alltid är kul att se live och det känns som en fin tradition att Norrköpingsgrabbarna får stå på scenen på hemmaplan och sätta ett kryss på kartan.

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Soile Siirtola (soile.siirtola@gmail.com)
RECENSION: Marduk
EVENT: Black Christmass 2016
ARENA: Flygeln
DATUM: 2016-12-17

Relaterade artiklar