Martin Westerstrand – Om fansen finns kvar då kommer vi fortsätta att finnas kvar som band

Ombord på Cinderella Rock Cruise fick jag chansen att få ett snack med Martin. Det är en glad och positiv person som möter oss inne i backstagelogen på onsdagen efter tisdagens röj. Att de var en av de bästa spelningarna på kryssningen ligger nog kvar i sinnet och Martin är en person som man blir glad av.

Han tycker själv att tisdagens gig gick svinbra som han själv uttryckte det och det håller jag helt med om, det var magi! De planerar att släppa en ny singel innan sommaren och även en ny platta där vi fick titeln: Ingen hör vad jag säger men jag är arg i Göteborg. Det är även en tatuering som Martin har på underarmen.

Vi pratar om de nya låtarna som släppts, Krossat Glas, Det här är mitt rop på hjälp. Låtar som känns som mer sårbara än en vanlig Lillasysterlåt. Martin förklarar att de låtarna har varit skrivna för att hantera sorgen efter hans mammas bortgång. De är starka låtar och för egen del satte de sig direkt i hjärtat när jag hörde dom.

Martin tycker att det är en fördel att skriva på svenska och att man då måste väga orden än mer på vågskål för att verkligen få till de där textraderna som ska uttrycka det de vill säga med sin musik. De har en låtskatt och att fansen kan dom råder det inget tvivel om eftersom det alltid brukar bli allsång på deras spelningar. Hårdrock är den låt som brukar få publiken att tända till extra och verkligen vill hoppa och röja loss med dom.

Han skrattar lite och säger det är förbannat kul att folk fortfarande kommer för att se oss, vi är ett gäng halvfeta gubbar som gör det vi vill och har haft turen att ha en fanbase som gillar det vi gör. Den låt han själv är mest nöjd med är Dra åt helvete och det är en låt som är influerad av Panteras låtar Walk och Unbroken. Pantera har alltid varit ett band som influerat dom.

Självklart har det funnits en tanke om att göra en karriär utomlands och vissa låtar har spelats in på engelska men inte släppts, Martin säger att de har en bra karriär i Sverige så de känner sig rätt nöjda med det. De har kommit så pass långt att de kan leva på det de älskar, musiken. Martin fortsätter med att säga vi har gått från att vara jävligt hippa, till något mitt emellan och bandet som inte är hypat längre men vi gör vår egen grej och det verkar ju ändå gå hem i stugorna.

Jag kan inte låta bli att fråga om han har något drömgig kvar som han vill göra. Han funderar en stund och säger, vet inte om det finns något drömgig men vi gillar att göra sådant som folket kanske inte tänker är Lillasyster. Det vore ballt att få göra Allsång på Skansen och Melodifestivalen. Lyckas vi med det har vi satt check på det mesta vi vill göra!

Hälsningen till rockbladets läsare blir: Vi tänker fortsätta göra det vi gör och finns ni kvar som fans kommer vi fortsätta att finnas kvar som band!


SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
DATUM: 2016-12-28

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – ROCK CRUISE CINDERELLA 2016