Mustasch – Rock Cruise Cinderella

Mustasch är nog ett av banden som tillhör den svenska eliten på rockhimlen. Det är fullt med folk framför scenen, folk står på balkongen och sittplatserna runt scenen är fullsatta. Det är många tishor med bandloggan på så det är inte svårt att räkna ut att de var ett av dragplåstren på denna resa!

Jag gillar själv Mustasch och de brukar alltid leverera bra spelningar, dock kändes denna spelning som att de inte var lika tända som de brukar vara när de går på scenen. Men vi har alla toppendagar och ibland mindre bra dagar!

Spelningen var bra men den där glöden som brukar finnas fanns inte fullt ut, jag har sett betydligt bättre spelningar än den som framfördes på Rock Cruise. Det var en rätt fatal miss av ljudet de två första låtarna för då var i stort sett Ralfs sång helt borta, det rättades till. Att de är rutinerade musiker är det inget tvivel om och de har ett bra scenspråk och mycket humor i sitt mellansnack. Det bjöds frikostigt på deras nya likör Midnight Runner som även är namnet på en av deras nya låtar. Likören smakar lakrits och viol och de signerade flaskorna dagen efter.

Istället för den vanliga backdropen hade de en snygg videoshow som gick bakom som förstärkte deras låtar. När de drog sina hits som Black city, Thank you for the demons gick allsången genom publiken. Den låt som jag tyckte de gjorde bäst på det här giget var en avskalad version av Yara’s Song som är en otroligt stark låt och som förstärktes än mer av videon som gick i bakgrunden. Midnight Runner var en publiktändare.

De har sköna gitarriff, basen ligger skönt i takt med hjärtslagen och trummorna bygger dramaturgin i låtarna och överallt detta ligger Ralfs guldstrupe. Jag har en känsla av att en del som förstörde min upplevelse var de kassa scen security killarna som verkligen inte hade koll på publiken utan stod och filmade hela giget. Det är väl en yrkesskada från min sida men det störde att se att folk som står på ett arbetspass inte sköter sin yrkesuppgift.

I det stora hela var det ett ok gig men en del av deras fantastiska glöd fattades!


RB-Betyg-7_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Mustasch
ARENA: Rock Cruise Cinderlla 2016
DATUM: 2016-12-27
MOTIVERING: Motiveringen blir att de har gjort betydligt bättre gig och de kändes lite trötta under det här giget samt att ljudet var helkasst under de två första låtarna.

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR – ROCK CRUISE CINDERELLA 2016