Ner i mörkret med INVSN

INVSN @ Lilla Hotellbaren
INVSN @ Lilla Hotellbaren

Pistonhead Foundation, ett initiativ att stötta normbrytande kultur och ung talag, har under senhösten satt upp ett antal spelningar med väl utvalda artister runt om i landet. Härom kvällen var det dags för Umeås INVSN att stå på scen, och givetvis var Rockbladet på plats för att föreviga det hela.

Annons 

 

"INVSN har aldrig lämnat Umeå. De har aldrig omfamnats av Stockholms nervösa credmaffia som sneglar på varandra och undrar ”ere här bra eller?” och de har aldrig tillhört en given scen. Och det har aldrig märkts så tydligt som på nya singeln ’Immer Zu’. Dennis Lyxzén och hans INVSN fortsätter göra musik som om hela världen brinner." Så beskrivs bandet i pressreleasen från PHF, och det är en klockren beskrivning av bandet.

Vid det här laget är det sedan länge onödigt att nämna de andra band INVSN har på sina resuméer, för nu är de väl etablerade utan att behöva rida på "namedrop-kopplingar". De står stadigt på egna ben, även om Dennis fortfarande har en benägenhet att inte stå still på scengolvet mer än allra mest nödvändigt.

Denna mörka och kalla årstid är den perfekta omgivning för bandets post-punk, men hur mörkt det än är finns det alltid en glimma av hopp om bättre tider. En evigt brinnande önskan och kamp för förändring av såväl individen som helheten kring oss alla.

Gud må ha övergett oss, men prisa istället de som står väldigt nära mig själv. Utan INVSNs medlemmar och vad de gjort för svensk musik de senaste 20 åren hade jag inte suttit här och skrivit dessa ord. Tack än en gång för det spektakel ni ställer till med, ty det räddar liv.

TEXT / FOTOGRAF: Mattias "Madcap" Nilsson (mattias.nilsson@rockbladet.se)
KONSERT: INVSN
ARENA: Lilla Hotellbaren / Stockholm
DATUM: 2016-12-14

Relaterade artiklar