Nifelheim – Black Christmass

Nifelheim är bandet som man bara inte kan låta bli att älska! Det osar nitar och läder men det är en dela v deras image. De har en kultstatus och fansen sluter alltid upp när de spelar. Det är fullt av bandloggor i publiken men en hel del står det Nifelheim på.

Flygeln är full redan på change over, de skanderar Nifelheim. Röken ligger som en dimma och spotarna ändrar färg, det är dags att röja loss med Nifelheim. En efter en går de på scenen och sedan röjs det till 110 %.

De har publiken med sig och det är energi, det är en sådan där spelning när band och publik förenas till ett. De flirtar med publiken och det ligger mycket humor i mellansnacket. Man blir bara glad av de här grabbarna!

I publiken headbangas det och skogen av horns up syns tydligt. De drar igång ”Servant of Darkness” och publiken sjunger med. Mellan varje låt skanderas Nifelheim. Det syns tydligt att de njuter av publikens kärlek och att de verkligen älskar att stå i strålkastarskenet, det är äkta och sann spelglädje från första till sista ton. De spelar hit efter hit och de har publikens kärlek.

När de säger: ”Alla våra låtar är skitgamla men nu ska vi dra en urgammal” kan man inte låta bli att le åt killarna. De bjuder på kärlek och vi tar tacksamt emot den.

Giget avslutas med att aska strös från en aska ut över publiken och så ropar de: ”Hail Satan!”

Ännu en kärleksfull spelning är över och man går från giget varm i hjärtat och uppfylld av positiv energi.

RB-Betyg-8_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Soile Siirtola (soile.siirtola@gmail.com)
RECENSION: Nifelheim
EVENT: Black Christmass 2016
DATUM: 2016-12-17

Relaterade artiklar