Niterain fick Pub Anchor att koka över

Det är en regnig decemberkväll i Stockholm men på scenen är det 30 grader varmt och backstage sitter fyra taggade norrmän från bandet NITERAIN.

Efter en försenad soundcheck och problem med ett sjukt förband springer dom äntligen upp på scenen. Folket i publiken har inte riktigt hunnit ta sig fram till scenen, utan står nog och köar föröl och drinkar. Detta är inget som bekommer killarna i NITERAIN, med ett vrål kickar dom igång Vendetta, spåret som fått sätta namn på nya plattan. Efter bara några rader in i låten börjar folk strömma fram mot scenkanten och festen är verkligen igång.

NITERAIN är ett band som verkligen kan det här med att få igång en publik och det märks att killarna blivit vanare vid lite större gig, ett tag känns det som att någon ska råka springa rakt ut i publiken och missa att scenen tar slut. Det här är ett band som har vuxit sedan jag såg dom för första gången för ca 5 år sedan. Musiken har mognat och som musiker har dom tagit stora steg framåt.

Gitarristen Addy är extremt tight och river av solon så väl med tänderna som bakom ryggen medan Sebastians höga toner får nackhåret att resa sig. Franks slappa bassträngar som smälter ihop med Mortens energiska smattrande på trumskinnen lägger en fantastisk grund till väldigt bra Rock n Roll. Jag blir otroligt glad när Morten bankar igång låten Romeo som även ska släppas som singel vilket inte är så konstigt när grabbarna innan har berättat att det är den låt som fått bäst respons på nya plattan och förhoppningsvis får vi även se en video. Energin på scenen svajar aldrig men det är synd att inte ljudet sitter där det ska, vilket man inte kan anklaga killarna i bandet för.

Club Asylum är första stoppet på denna lilla turné som även har stopp i Finland, Estland och Lettland där man avslutar årets gig i Riga.

RB-Betyg-7_10SKRIBENT: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: Niterain
ARENA: Pub Anchor – Club Asylum / Stockholm
DATUM: 2016-12-07
BÄSTA LÅTEN: Romeo, om än bättre live än på skivan
SÄMST: Ljudet, ibland så påtagligt att man ser bandet anstränga sig extra mycket för att få det att funka ändå.

Relaterade artiklar