Satan Takes A Holiday bjuder på muppshow med barnförbjudet tema i nya musikvideon

Sedan släppet av Satan Takes A Holidays låt "The Beat" har låten tagits in på rotation på P3, vunnit Bandit Battle på Bandit Rock Radio och hamnat på första plats hos Studentradion i Sverige. Bandet har även synts i SVTs storsatsning Midnattssol där de spelar sig själva i fjärde avsnittet.

Nu kommer musikvideon till den lyckade singeln där vi får följa en karaktär i sin minst sagt uppseendeväckande vardag. En musikvideo som är precis som Satan Takes A Holidays musik – En beroendeframkallande käftsmäll som är rättfram, ironisk, humoristisk och allvarsam på samma gång.

"Videomakarna, Björn och Peder, har gjort en fantastisk liten film till “The Beat”, som liksom vår låt ger kängor till några som verkligen förtjänar det, men i slutändan lika mycket vill underhålla som att hetsa." // Satan Takes A Holiday

Videons huvudkaraktär Anton spelas av en specialbeställd docka från USA. Anton är en minst sagt excentrisk karaktär med en fartfylld vardag och när dockan skulle beställas var kraven att den skulle kunna visa känslor med ögonen och tappa en framtand.

När videomakaren Björn Rallare fick höra låten hade han redan en idé om att han ville jobba med en docka och det visade sig passa extra bra ihop med ett tema där man vill hetsa. Björn tog med Peder Carlsson i projektet och med dockan framför kameran kunde de spela in en hel video fylld av provokation och komma undan med det, i alla fall under inspelningsdagarna. Frågan är nu hur videon kommer tas emot av allmänheten.

The Beat hanterar, liksom de flesta av spåren på den kommande skivan, Aliens, ämnena utanförskap och frustrationen i känslan av att inte vara ett med samtiden. Albumet släpps i februari 2017 via Despotz Records.

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)

SATAN TAKES A HOLIDAY: 

Fred Burman – gitarr och sång
Johannes Lindsjöö – bas
Danne McKenzie – trummor

satan-takes-a-holiday-promo-2016

Relaterade artiklar