The Hawkins – Rock Cruise Cinderella

Det här är ett band som bara blir bättre och bättre för varje gång man ser dom. De startade i Arboga 2013 och mycket har hänt sedan starten till det positiva. De körde sitt gig relativt tidigt på onsdagen på Cinderella Rock Cruise men det syntes i publiken en hel del bandtishor så att de har en trogen fanbase var tydligt. Själv var det tredje gången jag såg dom live och mycket har hänt, det här kommer vara ett band som kommer skina starkt på rockhimlen!

De har en ny platta på gång som kommer att släppas under 2017,har ni inte sett dom ännu så finns det en chans att se dom i Arvika den 28e januari!

Trots att det var en tidig spelning och antagligen en hel del som var trötta efter tisdagskvällens röj så var det bra med folk. De bjuder på ett härligt röj och jag kommer på mig själv med att stå med ett smirkey smile under hela spelningen för man blir jävligt pepp av deras musik. Det finns influenser av Deep Purple men även ett punksound i musiken. Det ligger en bra energi och det är ett sådant där gig när band och publik blir till en helhet.

De är duktiga på att få igång en bra stämning och det är sådan där musik som det inte går att stå still till, man vill röja löss! De har ett gäng starka låtar som bland annat Give it up och Fuck you all I’m outta here som är ett statement mot rasism, fascism och nazism. . Att de har kul på scen går inte att ta miste på, de bjuder på sig själva och det finns mycket humor i mellansnacket som bara gör spelningen ännu roligare.

Johannes har en briljant röst, det är gåshud på och när man ser en sublim film spelas upp i huvudet då vet man att det är en bra sångare som når fram med vartenda ord. De är väldigt duktiga musiker, de är samspelta och vet hur en scen ska tas. Ljudet kanske inte var hundra perfekt men det är inte killarnas fel, det är helt enkelt en miss från mixerplats.

Martin Larsson smeker sin bas som det vore sin käresta han hade i armarna och det är sann spelglädje, inte bara från honom utan från hela bandet. Det är skönt skitiga riff och trummorna förstärker det hela. Ibland går det från enkla musikslingor som brister ut i en härlig frenesi. Det är helt enkelt hederlig, jävligt bra rock!

Jag skulle vara förvånad om det här inte är ett band som kommer bli en stor musikexport från Sverige för det är ett band som lika gärna kan stå på en intim klubbspelning till en stor arena!

För mig personligen så var det Lillasyster och The Hawkins som var kungarna på denna kryssning. Dessutom blir man alltid extra glad när man ser ett band som tar sig tid att snacka med sina fans, ställer upp på bilder etc. Det här är killar som gillar att lira och som fattar vitsen med att ha en trogen fanbase.


RB-Betyg-9_10SKRIBENT: Christina Wernersson (christina.wernersson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Rikard Lantz (rikard.lantz@rockbladet.se)
KONSERT: The Hawkins
ARENA: Rock Cruise Cinderlla 2016
DATUM: 2016-12-28
MOTIVERING: The Hawkins får 9 av 10 motiveringen är extremt bra röj o sann spelglädje men det hade varit en 10a om ljudet hade varit bättre!

 

Relaterade artiklar