VÄRLDSPREMIÄR: The Hawkins – Between the line

Rockbladet är det enda mediet som fått förhandslyssna på The Hawkins nya singel "Between The Lines". En otroligt välproducerat låt med en enormt hjärtskärande historia som baseras på den unga flickan Danguolė Rasalaitė öde, hon tog sedemera sitt liv i början av år 2000. Det kommer helt klart inte kunna gå någon obemärkt förbi. Du som Rockbladets läsare kan nu exklusivt  lyssna på "Between the lines" via videon nedan. Bandet har ett speciellt mission den här helgen och det är att de kommer skänka alla pengar de drar in på låten fram till att Musikhjälpen avslutar sina sändningar på söndag kväll.

Between The Lines är en låt som skildrar en brutal verklighet, flera tusentals kvinnor utsätts för ödet att bli sålda som slavar varje dag och det mest värdefulla vi har, vår frihet tas ifrån dem. Låten skrämmer och hjärtat blir tungt, men även det starkaste hjärta kan ibland behöva känna på hur det är att kastas bort och sakna värde. Något som The Hawkins verkligen lyckas med, är att förmedla är känslorna man endast kan föreställa sig, men som med all säkerhet inte ens är i närheten av vad dessa människor känner. Hopplösheten, det naiva hoppet gör mig mållös, spåret är svårsmält och sitter kvar som en tagg, med en smärta som är till för att kännas grundat i  liv som släcks alldeles för snabbt.

BAND: The Hawkins
NY LÅT (PREMIÄR): Singeln "Between The Lines" läs Rockbladets recension här.
RELEASEDATUM: 2016-12-17
FOTO (Bandbild): Rikard "snaxx" Lantz
Källinfo om Danguolė Rasalaitė (Wiki Pedia)

BANDFAKTA – The Hawkins
Vocals/Guitar – Johannes Carlsson
Guitar – Mikael Thunborg
Drums – Albin Grill
Bass – Martin Larsson

| HEMSIDA | FACEBOOK | INSTAGRAM |

THE_HAWKINS_LOGO_PROMO_2016_Foto_Rikard_Lantz _

 

Relaterade artiklar