Videopremiär: Mysteriet – Hvem är du Lucifer?

Mysteriet har sin bas i Stockholm och bildades 2011. De vill skapa en tidlös musik med ett 70-talssound och deras texter är på svenska. De vill skapa en musik som ger uttryck åt all den längtan, uppgivenhet, ilska, hopp och kampvilja som finns i oss alla. Det finns klara influenser av Kiss och Black Sabbath i deras sound.

Annons 

 

2012 livedebuterade de på Musikfesten i Arboga och 2013 kom deras första fullängdare med just namnet Mysteriet. Den mottogs väl av branschen och fansen.

Den 13e december släpptes på röd vinyl låten Hvem är du Lucifer? Som är en dikt skriven av Ernst Hellborg och som publicerades första gången i tidskriften ”Ljusbringaren” 1894. Nu har Mysteriet tonsatt den, B-sidan på singeln heter Vildmarken. De ligger på det självägda skivbolaget Pigeon Song Record.

Nu har de gjort en video till Hvem är Lucifer? Rockbladet har fått åran att vara den första publikationen som släpper den. Den 15e februari kan man se bandet live på Stampen i Stockholm. All deras musik finns på Spotify och under våren kommer deras andra fullängdare.

Lyssna och njut!

Skribent: Christina Wernersson

Mysteriet består av:
Erik Sundler – trummor och slagverk
John Grahn – Gitarr och sång
Andreas Swan – Gitarr
Lasse Gunnarsson – Bas

Relaterade artiklar